27/02/2018 11:59

Στο περιβάλλον των γονιών στρέφει τις έρευνες η Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλίσει μαρτυρίες για το βρέφος που “έσβησε”

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου βρίσκονται αυτή την ώρα, αντιμέτωποι με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας οι 29χρονοι γονείς από τη Ρουμανία για την υπόθεση θανάτου του τριών μηνών βρέφους που εξέπνευσε στο Μακάρειο, λίγες μέρες μετά που είχε θεωρηθεί νεκρό αλλά τελικά ανένηψε.

Οι δυο 29χρονοι συνελήφθησαν στη βάση της ιατροδικαστικής έκθεσης από την οποία προκύπτει ότι ο θάνατος του 3μηνου βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πτώσης του στο έδαφος. Η 29χρονη μητέρα του βρέφους ανέφερε στην Αστυνομία ότι όταν μετέφερε το παιδί της στο Νοσοκομείο Πάφου, δυο μέρες πριν, το παιδί της έπεσε από τον καναπέ στο πάτωμα αλλά δεν του έδωσε ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας του ότι το βρέφος δεν έδωσε σημάδια ότι είχε υποστεί βλάβη.

“Ξεσκονίζουν” το οικογενειακό περιβάλλον για εξασφάλιση μαρτυριών

Με την έκδοση του ιατροδικαστικού πορίσματος, η Αστυνομία στρέφει τις έρευνες της στο ενδεχόμενο, το βρέφος να μην έπεσε από τον καναπέ αλλά πιθανόν από μεγαλύτερο ύψος. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία εξασφάλισε πρόσθετη μαρτυρία για τον τρόπο χειρισμού των ανήλικων παιδιών της οικογένειας από τους γονείς τους. Υπενθυμίζεται ότι οι 29χρονοι γονείς έχουν άλλα δυο παιδιά ηλικίας 3 και 13 ετών τα οποία βρίσκονται πλέον υπό την επίβλεψη του γραφείου ευημερίας.

 

Tags: