27/02/2018 16:02

Φοβήθηκε για την κηδεμονία των παιδιών του ο πατέρας και αρνήθηκε να μεταφέρει το βρέφος στο Νοσοκομείο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν σήμερα οι γονείς του τρίμηνου βρέφους που έχασε την μάχη για τη ζωή στις 22 Φεβρουαρίου, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Το Δικαστήριο διέταξε την εξαήμερη κράτηση των δυο γονιών που έχουν ακόμη δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 3 ετών.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, εντός της δικαστικής αίθουσας ακούστηκε και η κατάθεση της μητέρας του τρίμηνου βρέφους.  Η μητέρα ανέφερε ότι αρχικά το παιδί τους δεν το μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή ήταν ήσυχο, έπαιζε με τα αδέρφια του και ξυπνούσε κατά την διάρκεια της νύχτας μόνο όταν πεινούσε.

Η σύζυγος του στην κατάθεση της επιβεβαίωσε ότι το μωρό έπεσε από τον καναπέ στις 17 Φεβρουαρίου και ενώ η ίδια απουσίαζε στην εργασία της. Όταν ζήτησε από τον σύζυγο της να μεταφέρουν το μωρό στο νοσοκομείο αυτός αρνήθηκε, γιατί φοβόταν ότι θα τους αφαιρούσαν την κηδεμονία των παιδιών, όπως είπε.

Η 29χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε ακόμη ότι ο σύντροφος της, εδώ και έξι χρόνια που διαμένουν στην επαρχία Πάφου, ήταν βίαιος, επιθετικός, και νευρικός, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ταρακουνούσε το τρίμηνο βρέφος και το πετούσε με βία στην κούνια του. Ανέφερε ακόμη πως σε κάποιες φορές δεν ήθελε το βρέφος γιατί αυτό τον ενοχλούσε όταν έπαιζε παιχνίδια στη τηλεόραση.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως το ανακριτικό έργο βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Μέχρι στιγμής ανέφερε έχουν ληφθεί 9 καταθέσεις ενώ υπολείπονται άλλες 40 καταθέσεις που πρέπει να ληφθούν από το φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων και το επαγγελματικό περιβάλλον της γυναίκας, αφού ο σύντροφός της δεν εργάζονταν.

Στο αίτημα της 8ήμερης κράτησης της Αστυνομίας έφερε ένσταση ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους , δικηγόρος Σάββας Ζαννούπας. Το Δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα προκειμένου να ανακοινώσει τις ημέρες προσωποκράτησης του ζεύγους. Ακολούθως ανακοίνωσε την εξαήμερη προσωποκράτηση τους.

Σημειώνεται πως τα άλλα δύο παιδιά του ζεύγους τα ανέλαβαν λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας.

Διαβάστε επίσης:

Tags:
Cheap Website Traffic