20/02/2018 11:25

Πυροβολισμοί-Λεμεσός: Η απαγωγή, οι πυροβολισμοί, το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ένα Nissan March

Υπόθεση συνομοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, καθώς και ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Πρόκειται για περιστατικό το οποίο διεπράχθη στις 19.55 το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, στον Ύψωνα, εναντίον οικίας 27χρονου από τη Λεμεσό.

Προ ημερών απήχθη

Η οικία η οποία δέχθηκε τους πυροβολισμούς από άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, ανήκει σε 27χρονο ο οποίος στις 22 Ιανουαρίου στις 11 το βράδυ δέχθηκε τηλεφώνημα από φιλικό του πρόσωπο προκειμένου να τον συναντήσει σε συγκεκριμένο σημείο στη Λεμεσό, προφασιζόμενο μηχανική βλάβη.

Εκεί, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία τον περίμεναν το φιλικό του πρόσωπο και άλλοι δύο.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο παραπονούμενος, δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι και μετά του πρόταξαν όπλο και τον απείλησαν. Ήθελαν να τηλεφωνήσει σε φίλο του και να του ζητήσει να έρθει στο ίδιο σημείο με την πρόφαση της μηχανικής βλάβης.

Υπό την απειλή του ξύλου που έφαγε καθώς και του όπλου ο παραπονούμενος υπάκουσε. Σκοπός τους, όπως φέρεται να είπαν στο υπό απειλή πρόσωπο, ήταν να λύσουν διαφορές που είχαν μαζί του. Ο παραπονούμενος τηλεφώνησε στον φίλο του αλλά αυτός δεν ήρθε ποτέ, παρόλο που περίμεναν αρκετή ώρα.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία τα οποία διερευνώνται από την Αστυνομία, ο παραπονούμενος κατά την αναμονή δέχθηκε εκ νέου απειλές για την οικογένειά του. Η ομηρία συνεχίστηκε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (21/1) όπου τελικά τον άφησαν ελεύθερο.

Μετά το περιστατικό ο παραπονούμενος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου του έραψαν το τραύμα που έφερε στο κεφάλι, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκε.

Για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με την πληροφόρηση, συνελήφθη ένα πρόσωπο και τελεί υπό κράτηση ως υπόδικος.

Τι έγινε χθες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τους πυροβολισμούς στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομικής Δύναμης. Από εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διεφάνη ότι από τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν ζημιές στο τζάμι της μπροστινής κύριας πόρτας του σπιτιού αλλά και στην πρόσοψη αυτού.

Δεν ήταν σπίτι ο 27χρονος  

Ο 27χρονος δεν βρισκόταν σπίτι την ώρα του περιστατικού, ωστόσο ενημερώθηκε και προσήλθε στην οικία του. Από την έρευνα που έγινε μετά την άφιξη του διεφάνη ότι οι σφαίρες έπληξαν μια μικρή τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης 

Όπως πληροφορείται το i-eidisi, στο σπίτι του 27χρονου υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το υλικό του οποίου έχει αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των ερευνών προς εντοπισμό των δραστών. Όπως προκύπτει από την μελέτη του υλικού αυτού, αυτοκίνητο μάρκας Nissan μοντέλου March φαίνεται να πλησιάζει την οικία του 27χρονου, να σταματά έξω από αυτή και ο συνοδηγός, χωρίς να κατέβει από το αυτοκίνητο, να πυροβολεί με αυτόματο όπλο προς την είσοδο της οικίας.

Οι δράστες, σύμφωνα με τα όσα διαφαίνονται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, μετά την ριπή διέφυγαν ακολουθώντας την ίδια πορεία.

(εικόνα αρχείου)

 

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic