Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση ΑΣΤΡΑΣΟΛ

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση ΑΣΤΡΑΣΟΛ

Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης η οποία αποδίδει ευθύνες για τη λειτουργία του εργοστασίου ΑΣΤΡΑΣΟΛ, καταχώρησε η Γενική Εισαγγελία η οποία εκπροσωπεί τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος, η έφεση καταχωρήθηκε εν όψει λήξης της προθεσμίας που δίνει ο νόμος, με το πρόσχημα τα αρμόδια τμήματα να εκφράσουν τη θέση τους επί του θέματος.  Η Νομική Υπηρεσία προκειμένου να μη χάσει τη σχετική προθεσμία κατέθεσε την έφεση, μέχρι να γίνει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα τμήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τις αποζημιώσεις που θα επιδικάσει για κάθε μια αγωγή ξεχωριστά.

Στο μεταξύ, το Κίνημα Οικολόγων εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας να εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση για το εργοστάσιο Άστρασολ. Όπως αναφέρει το Κίνημα, τα θύματα της λειτουργίας του εργοστασίου, που πλήρωσαν με την υγεία τους –αν όχι με τη ζωή τους– τη δραστηριότητα του εργοστασίου, δικαίως αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητα της έφεσης. «Από τη μεριά μας, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων του Άστρασολ, συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό αυτό. Ταυτόχρονα θεωρούμε σημαντική την απόδοση ποινικών ευθυνών, ώστε όσοι γνώριζαν, ή προκάλεσαν βλάβες στους κατοίκους, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης απέστειλε σχετική επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, με την οποία ζητά πληροφόρηση για την πορεία της διερεύνησης των πιθανών ευθυνών, όπως ήταν και οι οδηγίες της Γενικής Εισαγγελίας.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ