Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση θα εργάζεται για παροχή ποιοτικής περίθαλψης σε κάθε ασθενή

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση θα εργάζεται για παροχή ποιοτικής περίθαλψης σε κάθε ασθενή

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε ο κάθε ασθενής να απολαμβάνει ισότιμης και ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα πως με την υλοποίηση του ΓΕΣΥ θα παρέχονται ανάλογα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τον κάθε ένα των συμπολιτών μας έχει ανάγκη ανάλογης θεραπείας.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ολοκλήρωσης της Α’ φάσης αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, ο Πρόεδρος είπε αρχικά πως η Κυβέρνηση έθεσε ψηλά στις προτεραιότητες της την οριστική λύση του χρόνιου προβλήματος συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομής του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό Ψυχιατρικό Ίδρυμα στην Κύπρο.

Προς το σκοπό αυτό αποφασίστηκε τον περασμένο Μάρτιο η αναβάθμιση κατά χρονικές φάσεις του Νοσοκομείου, καθώς και η άμεση έναρξη εργασιών ανακαίνισης των Θαλάμων 21 και 34 συνολικού κόστους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, είπε, αποφασίστηκε με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των πιο πάνω Θαλάμων η άμεση έναρξη της δεύτερης φάσης ανακαίνισης των Θαλάμων 23, 24 και 14, υπολογιζόμενου κόστους 2.8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η σύγχρονων προδιαγραφών κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου αναβαθμίζει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της προσφερόμενης φροντίδας προς τους νοσηλευόμενους, βασισμένης πάντοτε στα πλαίσια της ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, συνέχισε, αναβαθμίζεται και το εργασιακό περιβάλλον των δεκάδων λειτουργών ψυχικής υγείας, οι οποίοι προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο.

Πρόσθεσε πως εξίσου σημαντική είναι και η ανακαίνιση του Τμήματος Εργοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο οποίος πλέον διαθέτει χώρους κατάλληλα εξοπλισμένους για αξιολόγηση και εκπαίδευση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής και εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων που στηρίζονται στις αρχές της αισθητηριακής ολοκλήρωσης.

Ο Πρόεδρος σημείωσε στη συνέχεια πως γνωρίζοντας την πάγια ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου η Κυβέρνηση έχει δώσει οδηγίες να τροχοδρομηθούν οι ενέργειες υλοποίησης του, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές θεραπείας, αποκατάστασης και επανένταξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημαντική και καθόλου τυχαία πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανεύρεσης των λειψάνων των ξεχασμένων, δυστυχώς, εδώ και τόσα χρόνια από την κοινωνία και πολιτεία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από βομβαρδισμό του νοσοκομείου το 1974 κατά την τουρκική εισβολή.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε δύο αρμόδιους Υπουργούς, Υγείας και Μεταφορών, και τους υπηρεσιακούς λειτουργούς, καθώς και στη Χρυστάλλα Μαλλούππα που συνέβαλαν σε 11 μόλις μήνες στη δημιουργία ενός πραγματικά αξιόλογου έργου.

ΚΥΠΕ