Αλμπαϊράκ: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβλέψει την ‘τδβκ’

Αλμπαϊράκ: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβλέψει την ‘τδβκ’

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβλέψει το κράτος της ‘τδβκ’, ούτε τους πολίτες της”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ προσθέτοντας ότι θα χρησιμποιήσουν μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.

Σε δηλώσεις του στην Άγκυρα κατά την απονομή των Βραβείων Επιτυχίας 2017, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “υπάρχει μια πιο αποτελεσματική Τουρκία στην πολιτική της Μεσογείου, στην πολιτική της ενέργειας”. “Βρισκόμαστε σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία. Κάποιοι τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Δεν παραδίδουμε και δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν τα δικαιώματα της Τουρκία που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβλέψει το κράτος της ‘τδβκ’. Θα χρησιμοποιήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “μέσα σε αυτό το πλαίσιο μέχρι σήμερα τηρήσαμε την ψυχραιμία μας και κρατήσαμε μια ήρεμη στάση. Ιδιαίτερα στο πεδίο της ενέργειας στη χώρα μας και την περιοχή μας θα επιδείξουμε μια πιο αποτελεσματική διπλωματία και πολιτική ενέργειας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ