Όπλα αυξημένου κινδύνου στο αεροδρόμιο

Όπλα αυξημένου κινδύνου στο αεροδρόμιο

Φορτωμένα στον ώμο με ένα όπλο ισχυρής βολής ικανής να προκαλέσει σοβαρή ζημιά με ένα μόνο πάτημα της σκανδάλης, βρίσκονται τα στρατιωτικά μέλη της ΔΑΣΑ (Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίου). Η χρήση του συγκεκριμένου όπλου κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Οι περιπολίες των μελών του στρατού στο αεροδρόμιο είναι καθημερινές καθώς είναι επιφορτισμένα με ειδικά καθήκοντα στα οποία περιλαμβάνεται ο ευαίσθητος  χειρισμός ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών ή παραλαβής «ευαίσθητων» για το κράτος φορτίων.

Εντούτοις ο τρόπος ή καλύτερα τα μέσα διαχείρισης  σε μία κατάσταση κρίσης, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες και πιο απρόβλεπτες συνέπειες.

Συγκεκριμένα τα μέλη του στρατού χρεώθηκαν όπλα τύπου G3A4 πλήρους διαμετρήματος  762 Χ 51, τα οποία κρίνονται ως πολύ ισχυρά για την ασφάλεια του αεροδρομίου καθώς  εκ κατασκευής θεωρούνται επικίνδυνα αφού όπως μας αναφέρθηκε ενδεικτικά μία μόνο βολή από την αίθουσα αναχωρήσεων μπορεί να καταλήξει στην πίστα.

Πρόκειται για υπερβολικά ισχυρό όπλο για την αποστολή του, δυσκίνητο και μη πρακτικό που δεν εξυπηρετεί το σκοπό του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του philenews, αντιλαμβανόμενη το ρίσκο χρήσης των συγκεκριμένων όπλων η Αστυνομία έχει επισημάνει σε επιστολές της προς την Ε.Φ τον κίνδυνο που εμπερικλείει η εκπυρσοκρότηση ενός τέτοιου οπλισμού, συστήνοντας την αντικατάσταση του με όπλα τύπου MP – 5 με διαμέτρημα 556.

Μάλιστα επισημαίνει ότι θα μπορούσε να διαθέσει μέρος του σχετικού οπλισμού τον οποίο επίσης χρησιμοποιούν μέλη της δύναμης της, για τις ανάγκες της ΔΑΣΑ.

Παρ’ όλ’ αυτά καμία αντικατάσταση δεν έγινε μέχρι σήμερα, ούτε καν με τα ίδια όπλα που διαθέτει ο στρατός, τύπου MP 90 διαμετρήματος 5.7 μμ τα οποία επίσης θεωρούνται πιο ασφαλή.

Ανάμεσα στις παραλείψεις που εντοπίζονται είναι και αυτή της μη χρήσης αλεξίσφαιρων γιλέκων στα μέλη της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Αεροδρομίου, σε αντίθεση με συναδέλφους τους αστυνομικούς με τους οποίους βρίσκονται σε περιπολία.