07/02/2018 17:16

Η ιστορία του «παιδιού – δολοφόνου» της Βρετανίας, Τζον Βέναμπλς, που καταδικάστηκε και για πορνογραφία ανηλίκων

Ο Τζον Βέναμπλς, ο ένας από τους δύο ανήλικους δολοφόνους του Λίβερπουλ, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για δεύτερη φορά.  

Ο Τζον Βέναμπλς είναι διαβόητος στη Βρετανία επειδή βασάνισε και σκότωσε ένα αγοράκι, όταν και ο ίδιος ήταν μόλις 10 ετών, το 1993.

Για αυτή την αποτρόπαια πράξη εξέτισε ποινή μόλις οκτώ χρόνια λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ και το 2010 είχε ξανά κατηγορηθεί για παιδική πορνογραφία.

Ο Βέναμπλς δήλωσε τότε ένοχος και παραδέχτηκε ότι είχε στην κατοχή του 1.170 φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του και ένα «εγχειρίδιο» με το όνομα Οδηγός Τζαζ που εξηγούσε πώς μπορεί κάποιος να έχει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά. Μάλιστα στις πορνογραφικές φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του Βέναμπλς τα απεικονιζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας 6- 13 ετών.

Είναι δικό μου το λάθος, απογοήτευσα και πάλι τους οικείους μου, είπε στο δικαστήριο. «Είχα ανόητες, παράξενες παρορμήσεις. Δεν θα ξαναδώ αυτές τις εικόνες για πολλά χρόνια», ισχυρίστηκε.

Ο δικαστής της υπόθεσης χαρακτήρισε επίσης το «εγχειρίδιο» ένα «απεχθές έγγραφο που ενθαρρύνει τους αναγνώστες να διαπράξουν σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα σε πολύ μικρά παιδιά. Η κατοχή αυτού του φυλλαδίου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τζον Βέναμπλς σχεδίαζε να διαπράξει εγκλήματα σεξουαλικής φύσης σε παιδιά», πρόσθεσε.

Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε τη Βρετανία  

Το 1993 ο Βέναμπλς και ο Ρόμπερτ Τόμσον, ηλικίας μόλις 10 ετών εκείνη την εποχή, απήγαγαν, βασάνισαν και σκότωσαν ένα νήπιο, τον μικρό Τζέιμς Μπάλτζερ, στο Λίβερπουλ, το πτώμα του οποίου  βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή. Η δολοφονία είχε προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.

Τα δύο αγόρια αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους το 2001 και τους δόθηκαν νέες ταυτότητες, προκειμένου να μην υποστούν αντίποινα. Το 2010 ο Βέναμπλς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αφού δήλωσε ένοχος.

Πηγή: www.lifo.gr

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic