05/02/2018 11:38

Μετεκλογικά σενάρια – Ποιος βάζει πλώρη για την Νομική Υπηρεσία και την άδεια καρέκλα του Βοηθού του Γενικού Εισαγγελέα;

Μετά την χθεσινή επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, πέραν από τον διαμοιρασμό των ποσοστών που έλαβε ο κάθε υποψήφιος αλλά και ο “κανένας” – σε μια προσπάθεια τα κόμματα να τοποθετηθούν στη βάση τη δυναμικής του – το ενδιαφέρον στρέφεται και στις επιλογές του Προέδρου για πλήρωση θεσμικών θέσεων αλλά και υπουργικών θώκων. 

Σε σχέση με την – εδώ και πολύ καιρό – κενή θέση που κατείχε ο τέως Βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκος Ερωτοκρίτου, οι προεκλογικές φήμες φαίνεται να έγιναν εντονότερες σε σχέση με την πλήρωση της. Το επικρατέστερο – μέχρι στιγμής – όνομα το οποίο φέρεται να δείχνει και ενδιαφέρον για τον εν λόγω πόστο είναι εκείνο του Ιωνά Νικολάου.

Τι γίνεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης; 

Το σκηνικό σε σχέση με το Υπ. Δικαιοσύνης, στην περίπτωση που το πιο πάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, δεν είναι ακόμη πολύ ξεκάθαρο. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο Πρόεδρος έχει κατά νου ένα πρόσωπο, δικηγόρο στο επάγγελμα, ωστόσο οι βολιδοσκοπήσεις – σε επίσημο επίπεδο – δεν έγιναν ακόμη. Βέβαια, επειδή πάντα υπάρχει και το σενάριο της μη αποδοχής της θέσης, ο Πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες έχει και plan B στο μυαλό του.

Αναμένουμε τις εξελίξεις προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν το αληθές των πληροφοριών μας.

 

Tags: