05/02/2018 13:15

Έστειλε πίσω στο Προεδρικό τα επίμαχα έγγραφα ο Σταύρος Μαλάς

Τα επίμαχα έγγραφα των διαπραγματεύσεων που απέστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης στο επιτελείο του Σταύρου Μαλά την 2α Φεβρουαρίου απέστειλε πίσω σήμερα ο Σταύρος Μαλάς.

Σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε ότι «Επέστρεψα σήμερα (05/02) στον ΠτΔ @AnastasiadesCY τα απόρρητα έγγραφα των διαπραγματεύσεων που μου απέστειλε στις 02/02/2018».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα εγγραφα κατά τη διάρκεια του debate της Τετάρτης 31/01 προκειμένου να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του ανθυποψηφίου του.

Σε επίσημη ανακοίνωση του Προεδρικού, αναφέρθηκε ότι τα έγγραφα εστάλησαν σε απάντηση των ισχυρισμών του υποψηφίου προέδρου, Σταύρου Μαλά, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαλόγου με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις 31 Ιανουαρίου.Στην ανακοίνωση , αναφέρεται επίσης ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε για λόγους εθνικού συμφέροντος, να αποφύγει τη δημοσιοποίηση των εν λόγω εγγράφων».

Ο Σταύρος Μαλάς σε γραπτή του ανακοίνωσε έκανε αναφορά πως το εν λόγω έγγραφο επιβεβαιώνει αυτά που είχε πει και στο debate ότι δηλαδή ο κ. Αναστασιάδης επανέφερε το βέτο του Προέδρου και Αντιπροέδρου σε μια σειρά θεμάτων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Έχουμε παραλάβει τον φάκελο τον οποίο απέστειλε ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Ν. Αναστασιάδης σε σχέση με τα έγγραφα αναφορικά με τη θέση του για τις αρμοδιότητες του Προέδρου και Αντιπροέδρου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει στη διακαναλική συζήτηση. Ότι δηλαδή, ο κ. Αναστασιάδης επανέφερε το βέτο του Προέδρου και Αντιπροέδρου σε μια σειρά θεμάτων. Το ίδιο αποδεικνύεται και από άλλα δικά του έγγραφα που όλα μαζί και το καθένα χωριστά επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας αυτά που είχα πει.

Σε περίπτωση που ο κ. Αναστασιάδης αποφασίσει να παραμείνει συνεπής με τη δημόσια δέσμευση του να δώσει στη δημοσιότητα το έγγραφο, τον παρακαλούμε να το δώσει αυτούσιο και όχι απλά την ανάλυση του Προεδρικού, η οποία βρίθει από ανακρίβειες.

Επιβεβαιώνονται, λοιπόν, οι ανησυχίες μου όπως τις εξέφρασα στη διακαναλική συζήτηση. Σημειώνω ότι το έγγραφο αποκάλυψε ήδη η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 και το αναδημοσιεύει σήμερα στο Philenews για όσους θέλουν να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές.

Για μια ακόμα φορά ο απερχόμενος Πρόεδρος αποδεικνύεται ότι παραμένει φειδωλός με την αλήθεια.»

Tags: