02/02/2018 20:41

Έκκληση Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων για ανεπιθύμητα sms έπειτα από παράπονα

Έκκληση απευθύνει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου όπως σταματήσουν να χρησιμοποιούνται τηλεφωνικά δεδομένα πολιτών χωρίς την συγκατάθεσή τους, μετά που η ίδια έγινε δέκτης αρκετών παραπόνων.

Όπως δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με το ΚΥΠΕ, «μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί  επτά παράπονα τα οποία αφορούν, σύμφωνα με τους ίδιους τους παραπονούμενους, μέλη ή πρώην μέλη του ΔΗΚΟ, για λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων χωρίς την συγκατάθεσή τους για στήριξη του Σταύρου Μαλά» στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η κ. Λοϊζίδου ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με το εκλογικό επιτελείο Μαλά «το οποίο δήλωσε ότι δεν έχει στείλει κανένα μήνυμα σήμερα». Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε με το ΔΗΚΟ έλαβε την απάντηση ότι «δεν έχει προωθηθεί πουθενά το μητρώο των μελών του».

«Μέχρι την πλήρη διερεύνηση των παραπόνων», η Επίτροπος καλεί «όλους όσοι χρησιμοποιούν τηλεφωνικά δεδομένα πολιτών χωρίς την συγκατάθεσή τους να σταματήσουν, καθότι παραβιάζουν την νομοθεσία».

Tags: