01/02/2018 14:25

Η γραπτή εισήγηση υπέρ ενός εκ των υποψηφίων στο ΔΗΚΟ χθες, δεν εμφανίστηκε στην Κ.Ε. του κόμματος

Γραπτή εισήγηση προς τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο με κοινοποιήση προς τα Μέλη της Γραμματείας, Εκτελεστικού Γραφείου και Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος απέστειλε χθες το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ και Γραμματέας Θρησκευτικών Ομάδων, Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης.

Την επιστολή – εισήγηση αποκάλυψε χθες η στήλη, πριν την απογευματινή σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εκείνο που ξενίζει και αφήνει εκτεθειμένο, αν μη τι άλλο, τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως ο παραλήπτης της εισήγησης, είναι το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε και δεν αναγνώσθηκε ποτέ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η εισήγηση αυτή.

Ασφαλής πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας αναφέρουν ότι ο Ιωσήφ Μουτήρης δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ όπου του είπαν να μην παρευρεθεί στη χθεσινή συνεδρία. Όπως του εξηγήθηκε, πριν από δύο χρόνια και όταν το Υπουργείο Υγείας ήταν υπέρ της θέσεως πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δικαιούνται να κατέχουν αξιώματα σε κόμματα, ο κ. Μουτήρης απέστειλε επιστολή ζητώντας αναστολή της συμμετοχής του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, μέχρι το θέμα να ξεκαθαρίσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προ δύο ετών επιστολή του κ. Μουτήρη δεν απαντήθηκε ποτέ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μουτήρης συνέχισε μετά την επιστολή του για αναστολή των καθηκόντων του, να λαμβάνει προσκλήσεις στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, να είναι δραστήριος και να κατέχει και τη θέση του Γραμματέα Θρησκευτικών Ομάδων.

Ωστόσο χθες, όπως πληροφορείται η στήλη, επειδή η θέση του κ. Μουτήρη ήταν ότι υπάρχουν οι επιλογές στήριξης είτε του κ. Αναστασιάδη, είτε του κ. Μαλά και πως «η αποχή ή η κατά συνείδηση εκλογή, δεν αποτελεί κατ’ εμένα ορθή επιλογή γι’ αυτό και δεν την αναφέρω», θυμήθηκαν κάποιοι στο ΔΗΚΟ την προ δύο ετών επιστολή του.

Εύλογο είναι το ερώτημα ενός αντικειμενικού, αμερόληπτου παρατηρητή αν η στάση που τήρησε το κόμμα απέναντι στο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, καθώς και ο ίδιος ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι η ενδεδειγμένη, η πρέπουσα και πολιτικά ορθή.

Το πλέον λογικό πάντως, είναι να εικάσει κανείς ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος εσκεμμένα απέφυγε την ανάγνωση μιας “άλλης φωνής” στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Δείτε την εισήγηση του κ. Μουτήρη:

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic