27/01/2018 15:52

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου η υπόθεση αποστολής SMS που παραπέμπει σε δημοσκόπηση

Ένα sms με πολλαπλούς αποδέκτες έχει δημιουργήσει αναστάτωση ανάμεσα στα εκλογικά επιτελεία. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το i-eidisi.com, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας αλλά και νύχτας στάλθηκε γραπτό μήνυμα sms σε πολλούς παραλήπτες. Το μήνυμα, το οποίο σε μερικές συσκευές έφτασε μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα έγραφε:

«AΠOTEΛEΣMATA THΣ MEΓAΛYTEPHΣ ΔHMOΣKOΠHΣHΣ ΓIA TIΣ ΠPOEΔPIKEΣ EKΛOΓEΣ ME ΔEIΓMA 7200 KAI ΠΛEON ATOMΩN.

ΠPOBΛEΨH TEΛIKOY AΠOTEΛEΣMATOΣ:

(Εδώ έγραφε τα ονόματα των 5 βασικών υποψηφίων και δίπλα από αυτά τα ποσοστά τους με βάση τη δημοσκόπηση)

ME BEBAIOTHTA O … (όνομα υποψηφίου) ΣTO ΔEYTEPO ΓYPO. MEΓAΛO NTEPMΠI …(όνομα υποψηφίου) – … (όνομα υποψηφίου) . ΣTA XAMHΛA TEΛIKA O …(όνομα υποψηφίου). IKANOΠOIHTIKA ΠOΣOΣTA ΓIA… (όνομα υποψηφίου).

ΔEITE ANAΛYTIKA:
(Σύνδεσμος ιστοσελίδας)»

(σ.σ. Στο πιο πάνω sms το οποία μεταδίδουμε αυτούσιο, έχουν αποκρυφτεί από τη σύνταξη του i-eidisi.com τα ποσοστά, τα ονόματα και το link)

Αξίσει να σημειωθεί ότι ως αποστολέας του μηνύματος εμφανίζεται όνομα το οποίο προσομοιάζει με το url της ιστοσελίδας που δημοσιεύει τα αποτελέσματα.

Αρνείται ανάμειξη η σελίδα 

Η ιστοσελίδα σε box το οποίο ανάρτησε, ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων.

Διερευνάται το περιστατικό

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του i-eidisi το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά την πιθανή διάπραξη αδικήματος, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία την τελευταία βδομάδα απαγορεύεται η διεξαγωγή ή η ανακοίνωση αποτελεσμάτων δημοσκόπησης.

Πάντως ο Γενικός Έφορος Εκλογών ερωτηθείς από την ιστοσελίδα Cyprus Times αν παραβιάζεται η νομοθεσία, απάντησε ότι, αν το sms στάλθηκε από επιτελείο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τότε δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, καθώς εντάσσεται στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας.

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι σχετικά έχει ενημερωθεί και η Cyta, η οποία προβαίνει στις δικές της ενέργειες.

 

 

 

Tags: