21/01/2018 17:20

Απογευματινό δελτίο καιρού και η πρόβλεψη για αύριο Δευτέρα όπου αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από αύριο.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Προς τις αυγινές κυρίως ώρες οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια παράλια. Αργότερα όμως, τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει, ενώ στην ατμόσφαιρα αναμένεται επίσης να παρατηρηθεί σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε προσήνεμες περιοχές θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί μετά το μεσημέρι στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη και αργότερα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σύντομα κυματώδης.

Την Τρίτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και ενδεχομένως στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να χιονίσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ χιόνια αναμένονται τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη
Θερμοκρασία
Ελάχιστη
Θερμοκρασία
Σχετική
Υγρασία
Λευκωσία: 17°C 4°C 57%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 18°C 9°C 54%
Λεμεσός: 19°C 12°C 55%
Αεροδρόμιο Πάφου: 18°C 10°C 62%
Παραλίμνι 17°C 9°C 55%
Πρόδρομος 7°C 0°C 79%
Πόλις Χρυσοχούς 17°C 9°C 57%

ΚΥΠΕ

Tags: