19/01/2018 22:00

Εκπαιδευτικές οργανώσεις και ΥΠΟΙΚ υπέγραψαν τη Συμφωνία Πλαίσιο 2017-2018 την Πέμπτη

Η Συμφωνία Πλαίσιο 2017 -2018 υπογράφτηκε χθες ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι στις 18 Ιανουαρίου υπογράφτηκε η Συμφωνία Πλαίσιο ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, η οποία περιλαμβάνει, κυρίως, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Η συμφωνία, στο βαθμό που καθορίζονται τα συγκεκριμένα θέματα μισθοδοσίας, κάποιων γενικών αυξήσεων κ.λπ, «έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τούτο έγκειται στο γεγονός ότι πλέον αποκτούν δικό τους δίαυλο διαπραγμάτευσης για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς με την εκάστοτε Κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία των εκπαιδευτικών οργανώσεων με το Υπουργείο. Θα διαπραγματεύεται και η ΠΑΣΥΔΥ, αλλά θα έχει και η ΠΟΕΔ και η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ ρόλο και λόγο το πώς προχωρούν», σημείωσε.

Καθορίσθηκαν, συνέχισε, τα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά θέματα και «εμείς θα το παρακολουθούμε και τα χρονοδιαγράμματα, και τη Συμφωνία για να δούμε πώς θα καταλήξουμε για να υλοποιηθούν εκείνα που κουβεντιάσαμε».

Καταλήγοντας, ο κ. Φυλακτού είπε ότι η συγκεκριμένη Συμφωνία είναι αποτέλεσμα και της διαπραγμάτευσης και της συνάντησης που έγινε με τον Υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ

Tags: