18/01/2018 11:18

Ο καιρός: Τσουχτερό κρύο, βροχές και ισχυροί άνεμοι μέχρι και τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης.

Απόψε αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο και μικρή πτώση από την Κυριακή.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: