12/01/2018 10:37

Σε κινητοποίηση η Αστυνομία για το νεκρό βρέφος στο Γέρι- Ψάχνουν τη μητέρα με SMS

Τρεις μέρες μετά τον εντοπισμό του νεκρού βρέφους στον ιμάντα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε εργοστάσιο στο Γέρι και η μητέρα παραμένει ακόμη άφαντη- Σε συναγερμό οι Αρχές, διεξάγουν έρευνες προς πάσα κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διάφορες πληροφορίες δόθηκαν ήδη από πολίτες για πρόσωπα τα οποία πιθανόν να σχετίζονται με την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ουσιαστικό.

Ήδη, η Αστυνομία σε μια προσπάθεια της να εντοπίσει τη μητέρα ζήτησε τη βοήθεια των Παρατηρητών της Γειτονιάς, ενώ έχει αποσταλεί στα κινητά χιλιάδων πολιτών μήνυμα sms απευθύνοντας έκκληση αν γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν με το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα οι ανακριτές της υπόθεσης, αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων DNA του βρέφους και τις εξετάσεις που θα δείξουν την αιτία θανάτου.  Οι έρευνες επεκτάθηκαν και εκτός των περιοχών Αγλαντζιάς και Στροβόλου από τις οποίες σκυβαλοφόρα του εργοστασίου ανακύκλωσης είχαν μαζέψει ανακυκλώσιμα υλικά, αφού δεν αποκλείεται το κοριτσάκι να γεννήθηκε αλλού και να πετάχτηκε στις περιοχές αυτές.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας έχει κινητοποιήσει όλους τους γυναικολόγους της Λευκωσίας και τα φαρμακεία με sms και e-mails, κατά πόσο περιέπεσε στην αντίληψή τους οτιδήποτε για την περίπτωση, αφού εκτιμάται ότι η γυναίκα θα χρειάζεται περίθαλψη. Επίσης, μια λεπτομέρεια που εξετάζεται αφορά στη μη ανεύρεση του πλακούντα πλησίον του βρέφους, που αν δεν αφαιρέθηκε πιθανόν η μητέρα να κινδυνεύει με μόλυνση.

 

Tags: