Φωτογραφίες του εξοπλισμού που έστησαν οι Κύπριοι dreamboxάδες στη Βουλγαρία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο

Φωτογραφίες του εξοπλισμού που έστησαν οι Κύπριοι dreamboxάδες στη Βουλγαρία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο

Ταυτόχρονη επιχείρηση σε 4 ευρωπαϊκές χώρες διεξάχθηκε την Τρίτη 9/01/17 σε σχέση με υπόθεση παράνομου διαμοιρασμού σήματος συνδρομητικών καναλιών, μετά από σχετική καταγγελία εταιρείας.

Η επιχείρηση έγινε σε Ολλανδία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρο, όπου πραγματοποιήθηκαν 9 έρευνες: τρεις στη Λεμεσό, 4 στη Λάρνακα και δυο στην Πάφο.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τριών προσώπων, ενός στη Λάρνακα και δυο στη Λεμεσό, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες καταστήματος από το οποίο παραλήφθηκαν κεντρικοί εξυπηρετητές (servers), καθώς και παλιά και νέα κουτιά διαμοιρασμού σήματος (dream box).

Οι έρευνες επεκτάθηκαν στην Κύπρο μετά τη διαπίστωση ότι εξυπηρετητής στη Βουλγαρία που έστελνε σήμα στην Ολλανδία, ενοικιαζόταν από κύπριο και μέσω αυτού γινόταν παράνομος διαμοιρασμός σήματος συνδρομητικών καναλιών στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό.

Για την υπόθεση αυτή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 53, 44 και 43 ετών, τα οποία συνελήφθησαν σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση.

Το i-eidisi είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι φωτογραφίες από τον εξοπλισμό (hardware) ο οποίος στήθηκε στη Βουλγαρία για τις μεταδόσεις εκτός Κύπρου θα παρουσιαστεί ως μαρτυρικό υλικό στις δικαστικές διαδικασίες. Σημειώνουμε ότι προκειμένου να δυσκολότερος ο εντοπισμός του εξοπλισμού, οι dreamboxάδες έστησαν proxy server  (και όχι εικονικό server όπως γράφτηκε) στην Ολλανδία και από εκεί έστελναν τις μεταδόσεις στο νησί μας.

Σε σχέση με τις εγχώριες μεταδόσεις, αυτές στήθηκαν – σύμφωνα με την πληροφόρηση – εντός Κύπρου σε τρεις διαφορετικές επαρχίες.

Όλες μαζί οι μεταδόσεις, σε συνδυασμό με τις “ιντερνετικές” από το hotspot που εντοπίστηκε, κατέληγαν στα κουτιά των πελατών των dreamboxάδων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού και το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνούν την υπόθεση.

* Το φωτογραφικό υλικό που συνόδευε το εν λόγω δημοσίευμα έχει αποσυρθεί καθώς αποτελεί υλικό που θα παρουσιαστεί σε διαδικασίες που αφορούν την υπόθεση