09/01/2018 12:56

Επιτελείο Μαλά: Δεν μας αφορούν οι καταγγελίες Λιλλήκα

Οι καταγγελίες του Γιώργου Λιλλήκα περί προσπάθειας εξαγοράς του από επιτελείο για απόσυρση της υποψηφιότητας του «δεν αγγίζουν ούτε εμένα προσωπικά ούτε και το δικό μου επιτελείο», είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σε σημερινές του δηλώσεις.  

«Ο κ. Λιλλήκας οφείλει να ξεκαθαρίσει και να δώσει στοιχεία σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του, για να μην αφήνονται σκιές και υπόνοιες. Αυτό απαιτεί ο σεβασμός προς το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό απαιτεί ο σεβασμός προς τους πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν εμβρόντητοι τα όσα διαδραματίζονται», πρόσθεσε, μιλώντας στα ΜΜΕ στο εκλογικό του επιτελείο.

Εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα

Ο κ. Μαλάς, σε δηλώσεις του για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι η δίκαιη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και η ανακατανομή των εισοδημάτων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της δικής του διακυβέρνησης.

«Αυτό είναι και το αντικείμενο των επαφών που συνεχίζω να έχω με εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τη δίκαιη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων θα την υλοποιήσουμε με τις πιο κάτω ενέργειες: Νομοθετική κατοχύρωση του κατώτατου μισθού και των ελάχιστων όρων εργασίας, θεσμική και νομοθετική κατοχύρωση εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων και τη δυνατότητα επέκτασης τους σε ολόκληρο οικονομικό κλάδο, παραχώρηση αναπτυξιακών κινήτρων μόνο σε εργοδότες που σέβονται την εργατική νομοθεσία και εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ρύθμιση των ωραρίων των καταστημάτων και διασφάλιση της αργίας της Κυριακής», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic