08/01/2018 11:22

Οικογένεια δολοφονηθέντων από αστυνομικό κινεί αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Κατά του Ελληνικού Δημοσίου θα κινηθεί η οικογένεια της γιατρού που δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα και την κόρη της, από τον σύζυγό της, στους Άγιους Ανάργυρους Αττικής τον προηγούμενο μήνα.

Οι συγγενείς της γιατρού καταλογίζουν ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία, όπου και υπηρετούσε ο θύτης, καθώς θεωρούν ο δράστης έπασχε από ψυχική ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι ένστολοι.

Ο 47χρονος δράστης και αυτόχειρας υπηρετούσε στη Βουλή, αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ενώ τελευταία φορά είχε υποβληθεί σε ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011, όπου και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.

«Η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του ως Αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος αστυνομικός είχε σκοτώσει, με το υπηρεσιακό του όπλο, τη σύζυγο, το παιδί και την κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

ΚΥΠΕ