04/01/2018 19:14

Κίτρινος συναγερμός από την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν απόψε, από τις 8 το βράδυ, μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής, όπως προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Mέσω της ιστοσελίδας της, εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση, στην οποία αναφέρει ότι χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο με έντονες βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, στις περιοχές των καταιγίδων, η βροχόπτωση αναμένεται να ξεπεράσει τα 35mm νερού ανά ώρα.

Απόψε το βράδυ, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι. Στις περιοχές των καταιγίδων η βροχόπτωση θα είναι έντονη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά σταδιακά στα δυτικά και νότια θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα νότια και ανατολικά, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο το εσωτερικό και τα ορεινά. Στις κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί για να τραπούν σύντομα κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 αλλά τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και τοπικά πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ,  καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη.

Tags:
Cheap Website Traffic