27/12/2017 12:32

Ματιές στον καιρό- Χαμηλές θερμοκρασίες και σκόνη

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως  βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα ανατολικά, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή ενώ για το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακά πτώση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: