19/12/2017 15:42

Βρετανία: Τέσσερις συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της βρετανικής αστυνομίας κλήθηκε σε κατοικία στο Τσέστερφιλντ της κεντρικής Αγγλίας μετά από αντιτρομοκρατική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων.

Η αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα εφόδους σε τρεις διευθύνσεις στο νότιο Γιόρκσιρ και στην κομητεία του Ντάρμπισιρ. Στόχος ήταν η αποτροπή σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης επί βρετανικού εδάφους.

Οι τέσσερις συλληφθέντες ανακρίνονται. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 22, 36 και 41 ετών από το Σέφιλντ και για έναν 31χρονο από το Τσέστερφιλντ.

Στην οικία του τελευταίου κλήθηκε αργότερα η μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Για «προληπτικούς λόγους» οι γείτονες υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν σπίτια και καταστήματα και να μεταφερθούν σε γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών ασφαλείας και οι έφοδοι αποτέλεσμα σχεδιασμού στο πλαίσιο εν εξελίξει επιχείρησης από την αντιτρομοκρατική διεύθυνση της ΒΑ Αγγλίας.

«Κατανοούμε ότι οι περίοικοι ίσως έχουν ανησυχίες ως αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας. Θα τους ζητούσαμε να παραμείνουν σε εγρήγορση αλλά να μην ανησυχούν και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια και την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στις μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές της Βρετανίας είναι αυξημένη. Οι αρχές έχουν τοποθετήσει τσιμεντένια οδοφράγματα και σιδερένια κιγκλιδώματα στις εισόδους των μεγάλων αγορών για να αποτρέψουν επιθέσεις με οχήματα, όπως η πολύνεκρη στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου πέρυσι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: