19/12/2017 18:14

10.473 οι αιτήσεις για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο ενόψει προεδρικών εκλογών

Συνολικά 10.473 νέοι ψηφοφόροι υπέβαλαν αίτηση για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου.

Εξάλλου, οι εκλογείς που υπέβαλαν δήλωση για να ψηφίσουν στο εξωτερικό  ανήλθαν στους 12.517.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, βάσει των υποβληθεισών δηλώσεων για ψηφοφορία στο εξωτερικό, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στις ακόλουθες πόλεις:

ΕΛΛΑΔΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ
Αθήνα
Βόλο
Ηράκλειο
Θεσσαλονίκη
Ιωάννινα
Κομοτηνή
Γλασκώβη
Λήντς
Λονδίνο – Κτήριο Υπ. Αρμοστείας
Λονδίνο – Κυπρ. Κοινοτικό Κέντρο
Μάντσεστερ
Μπέρμιγχαμ
Βερολίνο
Βιέννη
Βρυξέλλες
Μάναμα
Νέα Υόρκη
Ντουμπάι
Λάρισα Μπρίστολ Ντόχα
Πάτρα Παρίσι
Ρέθυμνο Πράγα
Ριάντ
Σόφια
Στοκχόλμη
Χάγη

Σημειώνεται πως όσοι εκλογείς έχουν υποβάλει δήλωση να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε άλλη πόλη του εξωτερικού επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιαδήποτε από τις πιο πάνω πόλεις θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 αποστέλλοντας στην Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών (είτε στο φαξ 22678486, είτε στο e-mail [email protected]) τα ακόλουθα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, αρχική πόλη δήλωσης, νέα πόλη δήλωσης.

Όπως αναφέρεται, όσοι δεν υποβάλουν νέα δήλωση θα παραμείνουν εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο στην Κύπρο.

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε επίσης ότι ο νέος εκλογικός κατάλογος θα αναρτηθεί στις 22 Δεκεμβρίου και η περίοδος για υποβολή ενστάσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: