Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Δικαστή που εκδίκασε υπόθεση με εμπλεκόμενο τον αδελφό του

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Δικαστή που εκδίκασε υπόθεση με εμπλεκόμενο τον αδελφό του

Στη βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως βρίσκεται το θέμα το οποίο αποκάλυψε η ηλεκτρονική εφημερίδα i-eidisi και αφορά σε καταγγελία πολίτη ο οποίος ισχυρίζεται παραποίηση πρακτικών δικαστικής διαδικασίας και εμπλοκή Δικαστή σε στημένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η στήλη, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) με επιστολή του ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου 2017 έθεσε το θέμα «Λειτουργία του Θεσμού της δικαστικής εξουσίας», ζητώντας αυτεπάγγελτη εξέταση στη βάση της καταγγελίας που έλαβε και που αφορά σε παράπονο κατά συγκεκριμένου Δικαστή και για καταγγελία παραποίησης και ή πλαστογραφίας δικαστικού πρακτικού ημερομηνίας 27/10/2015.

Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία το i–edisi εξασφάλισε, υπάρχει εισήγηση όπως για τη συζήτηση του θέματος προσκληθούν η Γενική Εισαγγελία, Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο καταγγέλων της υπόθεσης.

Περιμένει την έρευνα για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα ο Πρόεδρος του Ανώτατου   

Η στήλη με επιστολή της ημερομηνίας 11/12/17 σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, ζήτησε συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησε κ. Νικολάτος στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε τα παράπονα του πολίτη εναντίον του συγκεκριμένου Δικαστή και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά αφορούσαν στην απόφαση του Δικαστή, η οποία κρίθηκε τελεσίδικα από το Εφετείο, κατ’ έφεση.

Ο καταγγέλλων πολίτης, στη συνέχεια, υπέβαλε καταγγελίες στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.  Εν όψει αυτής της εξέλιξης, το Ανώτατο Δικαστήριο πληροφόρησε τον πολίτη ότι οι καταγγελίες του για ποινικά αδικήματα θα πρέπει να εξεταστούν από τους αρμοδίους (Γενικό Εισαγγελέα και Αρχηγό Αστυνομίας) και, επομένως, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να πράξει οτιδήποτε, επί του παρόντος, μέχρι την αποπεράτωση των εξετάσεων για ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Τέλος, ο κ. Νικολάτος σημείωσε στην επιστολή ότι το Ανώτατο Δικαστήριο παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Να θυμίσουμε ότι το i-eidisi ασχολήθηκε σε εκτενές ρεπορτάζ της με το θέμα αυτό τη Δευτέρα 4/12/2017. Το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.