13/12/2017 11:38

Συλικιώτης: Βαρύτατες οι ευθύνες της ΕΕ στο θέμα της Παλαιστίνης

Η ΕΕ, με την πολιτική των ίσων αποστάσεων, φέρει βαρύτατες ευθύνες για τα εγκλήματα του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου με την Παλαιστίνη, Νεοκλής Συλικιώτης,
μιλώντας εκ μέρους της ευρωπαϊκής ενωτικής Αριστεράς,είπε ότι  «καταδικάζουμε απερίφραστα  αυτή την απόφαση των ΗΠΑ, η οποία υπηρετεί μόνο τη διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης και την πολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και προκαλεί νέο κύκλο αιματοχυσίας με νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες κυρίως άμαχους και παιδιά”.

“Η απόφαση των ΗΠΑ για μετακίνηση της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ φανερώνει την απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική τους επιθετικότητά ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τη πλήρη σύμπλευση τους με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ», είπε.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ παραγνωρίζει τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και την ανάγκη ύπαρξης ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου, βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Συλικιώτης εξήγησε πως «το Ψήφισμα 181 (1947) της Γενικής Συνέλευσης  ΟΗΕ καθόρισε το ειδικό διεθνές καθεστώς για την Ιερουσαλήμ προσθέτοντας ότι η απόφαση 478(1980) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ορίζει ότι: “όλα τα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα και ενέργειες που το Ισραήλ έλαβε ως δύναμη κατοχής  και μετέβαλαν ή προσπάθησαν να μεταβάλουν τον χαρακτήρα και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ είναι άκυρα, ουδέποτε γενόμενα και πρέπει να αρθούν αμέσως.»

«Το κατοχικό Ισραήλ συνεχίζει και σήμερα τη συστηματική επέκταση παράνομων εποικισμών, παράνομες κατεδαφίσεις υποστατικών, σχολείων και σπιτιών, και την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την ανατολική Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα συνεχίζει εγκληματικά ανενόχλητο τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, του διεθνούς δικαίου και όλων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τα οποία προνοούν αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από όλα τα κατεχόμενα εδάφη» κατέληξε ο κ. Συλικιώτης.

Tags:
Cheap Website Traffic