08/12/2017 14:40

Τις δηλώσεις Ερντογάν σχολίασε ο Λιλλήκας

Οι προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο και τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι αναμένει «μετά τα όσα δημόσια εξέφρασε ο κ. Ερντογάν οι κ. Αναστασιάδης και Μαλάς θα αναθεωρήσουν τη θέση τους για συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κρανς Μοντάνα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος μιλούσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, συνεχάρη τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και Αλέξη Τσίπρα, αντίστοιχα, «για τις εθνικά αξιοπρεπείς θέσεις που πρόταξαν» και πρόσθεσε ότι «απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δεν χωρούν ούτε αυταπάτες ούτε υποχωρήσεις».

«Θλίψη προκαλεί η προσπάθεια της κυπριακής Κυβέρνησης και του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη να ωραιοποιήσει τα μηνύματα Ερντογάν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η εθνική μας υπόθεση στην τραγική θέση που βρίσκεται δεν προσφέρεται για πειραματισμούς πολιτικής απειρίας».

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «τώρα είναι η ώρα για να επιστρατεύσουμε όλες τις εμπειρίες και ικανότητες που διαθέτουμε για να θέσουμε το Κυπριακό σε νέα βάση και νέα πορεία με διεκδικητικότητα και αποτελεσματικούς σχεδιασμούς», προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα να ρωτηθεί ο λαός μας για το μοντέλο και την ποιότητα λύσης που θέλει».

Προτάσεις για οδική ασφάλεια

Εξάλλου, ο κ. Λιλλήκας ανακοίνωσε 20 προτάσεις για δημιουργία ασφαλέστερου οδικού δικτύου, μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων και αύξηση της ποιότητας ζωής των πολιτών και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Κύπρος κατείχε τη 10η θέση στα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα σε αναλογία πληθυσμού ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό δυστυχημάτων να οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα.

Ανέφερε ότι «απουσιάζει από τη χώρα μας μια ολοκληρωμένη στρατηγική εκμάθησης, επιμόρφωσης και αναβάθμισης των ικανοτήτων οδήγησης, ειδικά στη νεαρή και την τρίτη ηλικία» και πρόσθεσε ότι «στα προβλήματα συντείνει το ελλιπές οδικό δίκτυο, που δυστυχώς δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει στην ολότητα του, καθώς και η κουλτούρα που προκύπτει μέσα από μια παιδεία, που απέτυχε να ανατρέψει την ανυπομονησία των οδηγών, που δεν καλλιέργησε τον σεβασμό προς τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους μοτοσικλετιστές καθώς και την πλήρη συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

«Θεωρώ ότι είναι ευθύνη ενός ευνομούμενου κράτους να διαμορφώσει τις αναγκαίες συνθήκες και προϋποθέσεις για την οδική ασφάλεια των πολιτών του», ανέφερε και πρόσθεσε ότι προσδοκά να εισαγάγει πρακτικές που να εκπαιδεύουν και να επιμορφώνουν τον πληθυσμό της χώρας στη σωστή οδήγηση, με πλήρη σεβασμό και συμμόρφωση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αυτά είναι η απόκτηση οδικής συνείδησης, μέσω διαφώτισης με εκστρατείες στα ΜΜΕ και ειδικά της νεολαίας με μάθημα οδικής συμπεριφοράς στη μέση εκπαίδευση, ο καθορισμός κατώτατου αριθμού μαθημάτων για νέους οδηγούς και κατάργηση της μαθητικής άδειας με την απόκτηση κανονικής άδειας να επιτρέπεται με τη συμπλήρωση του 17ου έτους ηλικίας.

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει οι νέοι οδηγοί να έχουν κανονική άδεια υπό δοκιμασία και να επιβραβεύονται αναλόγως της οδικής επάρκειας τους εντός διαστήματος, όχι λιγότερου του ενός έτους και σε περίπτωση αποτυχίας η δοκιμαστική περίοδος να παρατείνεται, η δημιουργία διαβαθμίσεων στην άδεια οδήγησης, τουλάχιστον πέντε επιπέδων και, η εκπαίδευση των στρατιωτών στα μεγάλα και βαρέα οχήματα, να γίνεται από επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη θέσπισης αυστηρότερων μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης των αδειοδοτημένων σχολών οδήγησης, που να συμπεριλαμβάνει την αξιολόγηση των οδηγών που πέρασαν από εκάστη σχολή, καθώς και θέσπισης αυστηρότερων μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης των εξεταστών, καθώς και της ίδιας της εξεταστικής δοκιμασίας.

Είπε ακόμη ότι στην άδεια οδήγησης να αναγράφεται τόσο το όνομα του εξεταστή όσο και της σχολής οδηγών, κάθε οδηγός να ανανεώνει την άδεια του με εξέταση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και εξέταση οδήγησης κάθε 10 χρόνια, βελτίωση του οδικού φωτισμού και της σηματοδότησης σε παγκύπρια βάση και αναγκαστική επανεξέταση άδειας οδηγού για όσους περνούν το 70ον έτος ηλικίας.

Επιπλέον, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος συμμόρφωσης στις παρούσες πρόνοιες του Νόμου, όσο  αφορά τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης, η  άδεια οδήγησης από την ΕΕ να ισχύει μόνο εφόσον ο κάτοχος της περάσει από τη διαδικασία που περνούν οι αρχάριοι οδηγοί, κατά το ήμισυ, οι κάτοχοι άδειας οδήγησης από τρίτες χώρες να πρέπει να περάσουν την ίδια και πλήρη διαδικασία και να γίνει πλήρης αξιοποίηση καμερών στους δρόμους και στα φώτα τροχαίας.

Είπε ακόμη ότι οι οδηγοί που προκαλούν δυστυχήματα να υποχρεώνονται να περάσουν από αριθμό επιμορφωτικών μαθημάτων και η άδεια τους να υποβιβάζεται σε άδεια υπό δοκιμασία και αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας πίστας για μηχανοκίνητα αθλήματα σε όλες τις επαρχίες ώστε να μπορούν να εκπαιδεύονται οι νέοι από επαγγελματίες οδηγούς.

Αναφερόμενος στην παροχή κινήτρων, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι αυτά θα πρέπει να είναι η μείωση τελών άδειας κυκλοφορίας ανάλογα με τη διαβάθμιση της άδειας οδηγού, η μείωση τελών εγγραφής αυτοκινήτου ανάλογα με τη διαβάθμιση της άδειας οδηγού και η δημιουργία κινήτρων σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιριών, ανάλογα με τη διαβάθμιση της άδειας οδηγού.

Tags: