05/12/2017 10:15

Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές για τον EastMed

Κύπρος, Ελλάδα,-Ισραήλ και Ιταλία υπογράφουν σήμερα Μνημόνιο Συναντίληψης για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Το Μνημόνιο θα υπογραφεί σήμερα στις 14.00 στη Λευκωσία από τους Υπουργούς Ενέργειας των τεσσάρων χωρών στο πλαίσιο τετραμερούς Συνόδους που θα αρχίσει στην 1300.

Μετά την υπογραφή θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Καθοριστικής σημασίας τετραμερής για τον ΕastMed

Καθοριστικής σημασίας για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς Φυσικού Αερίου ΕastMed θεωρείται η δεύτερη τετραμερής Σύνοδος των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου – Ελλάδας – Ιταλίας και Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία.

Οι τέσσερις Υπουργοί, παρουσία εκπροσώπου του Επιτρόπου Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υπογράψουν μνημόνιο συναντίληψης για περαιτέρω ώθηση των ενεργειακών σχεδιασμών που έχουν ως επίκεντρο τον ευρωπαϊκό διάδρομο του Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Στις δύο και 15 το απόγευμα οι Υπουργοί Ενέργειας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ χθες, κλείδωσαν οι ημερομηνίες για τις τριμερείς συναντήσεις για τα ενεργειακά ζητήματα με Ισραήλ και Ιορδανία, σε επίπεδο ηγετών.

Στις 8 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και στις 16 Ιανουαρίου επίσης στη Λευκωσία η συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, στην οποία θα παρασεί και ο Ιορδανός Βασιλιάς Αμπντάλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ

Tags: