29/11/2017 09:39

Ιδιαίτερα σοβαρή για τις ελληνικές αρχές η υπόθεση των εννέα συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Ως ιδιαιτέρως σοβαρή αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές την υπόθεση των εννέα συλληφθέντων κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι οκτώ άνδρες και η μία γυναίκα φαίνεται ότι ανήκουν στην τουρκική οργάνωση DHKP-C, η οποία στο παρελθόν ανέλαβε την ευθύνη για σοβαρές επιθέσεις στην Τουρκία. Εις βάρος του ενός από τους εννέα εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς θεωρείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς οπλισμού από τη Χίο στα τουρκικά παράλια το 2013.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια επιθέσεων. Εξάλλου, οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τα ευρήματα στους υπολογιστές, οι οποίοι κατασχέθηκαν από τρία διαμερίσματα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι η ΕΛΑΣ δεν έχει ενδείξεις που να προσανατολίζουν στο ότι οι εννέα ετοίμαζαν κάποια επίθεση, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: