26/11/2017 16:14

Λιλλήκας: Την ανησυχία του ο Ν. Αναστασιάδης για κατάρρευση μιας κακής λύσης έπρεπε να την είχε στο Κραν Μοντάνα

Την ανησυχία του ο Νίκος Αναστασιάδης για τον κίνδυνο να καταρρεύσει μια κακή λύση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να την είχε στο Κραν – Μοντάνα, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να αποσυρθούν όλες οι υποχωρήσεις και οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και Αναστασιάδη- Έρογλου και να αλλάξουμε πορεία στο Κυπριακό δημιουργώντας προϋποθέσεις για μια λύση που πραγματικά θα είναι δημοκρατική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ««την ανησυχία του ο Νίκος Αναστασιάδης για τον κίνδυνο να καταρρεύσει μια κακή λύση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να την είχε και να τον καθοδηγούσε στο Κρανς Μοντάνα για να μην προέβαινε σε όλες εκείνες τις υποχωρήσεις που αν γίνουν αποδεκτές και αποτελέσουν το πλαίσιο της λύσης θα δημιουργήσουν ένα δυσλειτουργικό κράτος, ένα κράτος υπό παραλυσία».

«Κανένα κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει όταν δεν είναι κράτος δικαίου. Κανένα κράτος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο και λειτουργικό με τόσα πολλά βέτο τη μειοψηφία». είπε. Πρόσθεσε ότι «στο Υπουργικό Συμβούλιο, στη Βουλή στη Γερουσία, βέτο και στους ανεξάρτητους θεσμούς. Κανένα κράτος δεν μπορεί να είναι λειτουργικό όταν η επίλυση των αδιεξόδων που δημιουργούν τα βέτο, θα οδηγεί σε κλήρωση».

«Δεν υπάρχει κανένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος που λαμβάνει τις αποφάσεις του με κλήρωση. Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου, θα είναι περισσότερο κράτος καζαντί. Θα πρέπει λοιπόν, αυτή η ανησυχία για την βιωσιμότητα να πείσει όλους ότι για να είναι βιώσιμη μια λύση θα πρέπει να είναι δίκαιη. Η άδικη λύση είναι θνησιγενής εκ φύσεως», σημείωσε.

Είναι γι’ αυτό το λόγο, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, που χρειάζεται από τη μια να αποσυρθούν όλες οι υποχωρήσεις και οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και Αναστασιάδη- Έρογλου, καθώς και από την άλλη να αλλάξουμε πορεία στο Κυπριακό δημιουργώντας προϋποθέσεις για μια λύση που πραγματικά θα είναι δημοκρατική και η οποία θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα.

«Επιβάλλεται ταυτόχρονα να επιστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε την αρνητική τροχιά του κυπριακού. Αυτή την ώρα η Κύπρος και η Εθνική μας υπόθεση δεν αντέχουν άλλα λάθη, δεν αντέχουν επανάληψη των ίδιων λαθών που μας έφεραν εδώ. Δεν αντέχει η εθνική μας υπόθεση όμως ούτε και άπειρους χειρισμούς. Χρειάζεται εμπειρία, γνώση και διεκδικητικότητα. Δεν είναι ώρα να πειραματιζόμαστε για την Κύπρο», κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΗΦ)

Tags: