21/11/2017 14:08

Συμμετοχή του Λιβανού στα ενεργειακά προτείνει ο Γ.Λιλλήκας

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας, πρότεινε τη συμμετοχή του Λιβάνου σε μια τετραμερή όπως αυτή που πραγματοποιείται στη Λευκωσία σήμερα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση και του ρόλου του Λιβάνου.

«Σήμερα συνέρχεται στη Λευκωσία η τριμερής διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Η σύνοδος αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου υπάρχει έντονη αστάθεια στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στον γειτονικό Λίβανο. Η εισήγησή μου προς τους αρχηγούς των τριών κρατών είναι να προβληματιστούν κατά πόσο θα ήταν καλή ιδέα, που θεωρώ είναι καλή ιδέα, να καλέσουν το Λίβανο να συμμετάσχει, διευρύνοντας την τριμερή σε τετραμερή».

Ο Λίβανος περνά μια περίοδο σημαντικής και σοβαρής πολιτικής κρίσης και αστάθειας. Το συμφέρον όλων μας είναι να επικρατήσει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Εκτιμώ ότι η συμμετοχή του Λιβάνου σε μια τετραμερή θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για αναβάθμιση και του ρόλου του Λιβάνου αλλά και θα δημιουργήσει ταυτόχρονα και ένα ευνοϊκό περιβάλλον που θα επιτρέψει στην Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε στο να ξεπεραστεί η όποια πολιτική κρίση στο Λίβανο και να επέλθει σταθερότητα.

Αυτή τη στιγμή, είπε, χρειάζεται να παίρνουμε πρωτοβουλίες και ελπίζω ότι η σημερινή σύνοδος να αποδώσει και αποτελέσματα, να ληφθούν αποφάσεις με συγκεκριμένα έργα τα οποία θα δημιουργούν όφελος για όλες τις χώρες γιατί μόνο έτσι θα συμπλήρωνε τα συμφέροντά μας και μόνο έτσι αυτές οι διασκέψεις θα αρχίσουν, πέρα από τις διακηρύξεις, να αποδίδουν πραγματικούς καρπούς προς όφελος της περιοχής.

Συνάντηση με τον Οργανισμό REACTION

Συνάντηση με τον Οργανισμό REACTION είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας όπου παρέδωσε τρόφιμα για τους πληγέντες από τη φονική κακοκαιρία στην Ελλάδα που συλλέγει ο οργανισμός.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λιλλήκας συνεχάρη το REACTION και τον πρόεδρό του Μάριο Σταύρου για την πρωτοβουλία που έχουν λάβει για συλλογή τροφίμων για στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία στην Ελλάδα. Η αλληλεγγύη, είπε, αποτελεί μια από τις βασικές αξίες του κυπριακού λαού και μέρος του πολιτισμού μας, σημειώνοντας ότι εθελοντικές οργανώσεις όπως το REACTION που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αναδεικνύουν αυτήν την αξία που έχουμε ως λαός.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός είναι πάντα στο πλευρό μας, σε ό,τι χρειαστούμε και οφείλουμε και εμείς να συμπαρασταθούμε στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είπε ο κ. Λιλλήκας. Ανέφερε ότι το κόμμα του συνείσφερε τρόφιμα συμβάλλοντας σε αυτήν την προσπάθεια. Κάλεσε τους Κύπριους πολίτες, ο καθένας στο βαθμό που μπορεί, να συνεισφέρουν έτσι ώστε η βοήθεια που θα προέλθει από την Κύπρο να είναι σημαντική και να ανακουφίσει αυτές τις οικογένειες που περνούν δύσκολες ώρες.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σταύρου είπε ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από αίτημα που δέχθηκαν από συνεργαζόμενο Οργανισμό στην Ελλάδα για βοήθεια σε τρόφιμα. «Βγάλαμε μια πρώτη ανακοίνωση στο διαδίκτυο το Σάββατο, υπήρξε μια τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο, έχουν μπει αρκετά σημεία συλλογής σε όλη την Κύπρο και ήδη σήμερα φεύγουν τα πρώτα κιβώτια για να φτάσουν στην Ελλάδα και να ξεκινήσει η παράδοση τους και ακολουθεί ακόμα ένα μεγάλο φορτίο το ερχόμενο Σάββατο».

Γίνεται συλλογή μόνο ξηράς τροφής, είπε, (κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι) καθώς και τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Δεν θα συλλέγεται ρουχισμός ή οτιδήποτε στην παρούσα φάση, σημείωσε.

Σημεία συλλογής είναι τα κεντρικά γραφεία της REACTION στη Λευκωσία, ο Παραδοσιακός Φούρνος Γαλάτας, το Λογιστικό γραφείο Μάριου Χριστοφή στη Λεμεσό, το DM Hair Therapy Centre στη Λάρνακα και το Φροντιστήριο Η Παιδεία στην Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: