13/11/2017 17:58

Γ. Λιλλήκας: Είμαστε στο πλευρό του ΚΟΑ για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού

Είμαστε στο πλευρά του ΚΟΑ για την επίλυση προβλημάτων και την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού, δήλωσε σήμερα ο Υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΚΟΑ, στα γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία.

Ο κ. Λιλλήκας τους ευχαρίστησε για τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων, σημειώνοντας ότι «έχουμε θέσει μια σειρά από προβληματισμούς και έγινε ένας πολύ γόνιμος και παραγωγικός διάλογος για ζητήματα που αφορούν τον αγωνιστικό αθλητισμό, το πως μπορούμε να στηρίξουμε τα ταλέντα μας αλλά και την ελίτ των αθλητών μας στην επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Είπε επίσης ότι συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την άθληση «όχι μόνο των νεαρών, μέσα από το πρόγραμμα του ΑΓΟ, αλλά επέκταση και εξειδίκευση προγραμμάτων που να καλύπτουν και ανάγκες της μέσης ηλικίας, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα επωφελές για την κοινωνικοποίηση αλλά και την υγεία τους».

Ανέφερε ακόμη ότι συζήτησαν και θέματα που απασχολούν ευρύτερα την κυπριακή κοινωνία «που έχουν να κάμουν με τη διαφθορά και τη διαφάνεια, όπου εμείς θα θέλαμε να έχει περισσότερη εμπλοκή ο ΚΟΑ» προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί να γίνει και τροποποίηση των νομοθεσιών.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «ο αθλητισμός είναι ένας θεσμός, ένα μέσο που μπορεί να συμβάλει και να καταστεί πρότυπο για την ίδια την κοινωνία αναφορικά με το ευ αγωνίζεσθαι αλλά και για ζητήματα που έχουν να κάμουν με τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων», σημειώνοντας ότι «θα είμαστε στο πλευρά του ΚΟΑ» στην επίλυση προβλημάτων και την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης είπε ότι με τον κ. Λιλλήκα και τους συνεργάτες του είχαν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, προσθέτοντας ότι «Ο Πρόεδρος είναι καλός γνώστης των αθλητικών δεδομένων».

«Συζητήθηκαν διάφορα και ανταλλάξαμε απόψεις για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε τα κακώς έχοντα του αθλητισμού. Είμαστε σε μια πορεία που μας ενδιαφέρει να βελτιώσουμε και την χρηστή διακυβέρνηση και εξηγήσαμε το πλάνο στον κ. Λιλλήκα και βεβαίως καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία χρειάζεται τον αθλητισμό και θα πρέπει να ενισχυθεί για να μπορέσει να προσφέρει το κοινωνικό αυτό αγαθό. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στον Πρόεδρο και βεβαίως είμαστε στη διάθεση του για οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: