12/11/2017 15:35

‘Οι Δανοί στην Κύπρο’, η νέα έκθεση από το Πάφος 2017

Υπό τον τίτλο «Οι Δανοί στην Κύπρο», εγκαινιάστηκε στο Χάνι του Ιμπραήμ στην Πάφο, άλλη μια αξιόλογη έκθεση στο πλαίσιο του Πάφος 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, μετά από χρόνια που έζησαν στην Κύπρο ως μέλη των αποστολών του ΟΗΕ, βετεράνοι από το Aarhus επισκέφτηκαν την Πάφο με αφορμή τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και κατέθεσαν τις δικές τους μνήμες και ιστορίες από την παραμονή στο νησί.

Μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την παρουσία και τη δράση των Ηνωμένων Εθνών σε περιόδους σύγκρουσης, ιστορείται, όπως αναφέρεται, ο βίαιος χωρισμός των δύο κοινοτήτων σε ένα ζωντανό ντοκουμέντο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, Ειρηνευτές από τη Δανία, οι οποίοι υπηρέτησαν στο νησί κατά την πρώτη περίοδο της κυπριακής ανεξαρτησίας, παρουσίασαν στο κοινό τη δική τους, τόσο ιδιαίτερη και έντονη, κυπριακή εμπειρία.

Η έκθεση διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Προξένου της Κύπρου στο Aarhus και της Πρεσβείας της Κύπρου στη Δανία και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Τα εγκαίνια τέλεσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος 2017, Ρογήρος Αναστάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic