08/11/2017 14:57

Συνεδριάζουν σήμερα οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, για νέα δομή, Β.Κορέα και Αφγανιστάν

Συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες, οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ , για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων συμπεριλαμβανομένης της Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, της Βόρειας Κορέας και του Αφγανιστάν.

Ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ δήλωσε πριν από τη συνάντηση ότι αναμένει από τους υπουργούς να συμφωνήσουν στη βάση για την αναθεώρηση της δομής των συμμαχικών διοικητικών δομών – της «σπονδυλικής στήλης» του ΝΑΤΟ – διασφαλίζοντας ότι μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει αποτρεπτικά και αμυντικά μέσα στα Κράτη Μέλη. Θα περιλαμβάνει μάλιστα «μια νέα Διοίκηση για την προστασία των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης και μια νέα δομή για τη βελτίωση της κίνησης των στρατευμάτων και του εξοπλισμού στην Ευρώπη»,,

Βασιζόμενος στην πρόσφατη πρόοδο που έχει σημειώσει το ΝΑΤΟ στην ενίσχυση της ικανότητας ταχείας ενίσχυσης των συμμάχων, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι οι υπουργοί θα εξετάσουν τι άλλο μπορεί να κάνει η Συμμαχία για να εγγυηθεί “την ικανότητά μας να κινητοποιούμε δυνάμεις”. Τόνισε την ανάγκη “στενού συντονισμού μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα”, καθώς και τη σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας ΕΕ- ΝΑΤΟ. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν μια αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια των συμμάχων και η αναθεωρημένη Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει επίσης ότι η Συμμαχία μπορεί να ανταποκριθεί στις απειλές στον κυβερνοχώρο τόσο αποτελεσματικά όσο μπορεί “κατά των επιθέσεων από ξηρά, θάλασσα ή αέρα”.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι ένα άλλο βασικό σημείο συζήτησης μεταξύ των υπουργών θα είναι το βαλλιστικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, τα οποία αποτελούν “απειλή για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ”.

Τέλος, οι Υπουργοί Άμυνας θα εξετάσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και θα συζητήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ια να στείλουν περισσότερα στρατεύματα στην αποστολή κατάρτισης Resolute Support του ΝΑΤΟ.

Στο περιθώριο της υπουργικής συζήτησης του ΝΑΤΟ, ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ James Mattis θα προεδρεύσει σε μια συνάντηση του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Νίκη κατά του ISIS.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic