31/10/2017

Πουζδεμόντ: Δεν θα ζητήσω άσυλο στο Βέλγιο

Ο καθαιρεθείς τέως πρόεδρος της ισπανικής περιφέρειας της Καταλονίας, Κάρλες Πουζδεμόντ, δεν θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργάνωσε στο “Press Club, Brussels Europa” των Βρυξελλών.

Ο καθαιρεθείς τέως πρόεδρος, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για υπεξαίρεση, εξέγερση και στάση, κατήγγειλε το Ισπανικό Κράτο για δημιουργία συνθηκών που κάνουν τη διαπραγμάτευση αδύνατη.

“Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια δημοκρατία για όλους με τη βία … Σε αυτές τις συνθήκες η διαπραγμάτευση είναι αδύνατη”, δήλωσε σχετικά.

Καταγγέλλει την, κατά τον ίδιο, “πολιτικοποίηση της ισπανικής δικαιοσύνης” και “την έλλειψη αμεροληψίας της”, όπως είπε. “Δεν διαφεύγω από τη δράση της δικαιοσύνης”, συμπλήρωσε όμως, “θα αντιμετωπίσουμε πολιτικά την αδικία που διαπράττει η ισπανική κυβέρνηση”.

Εξήγησε δε ότι πήρε την απόφαση να έρθει στις Βρυξέλλες για να “τονίσει το καταλανικό πρόβλημα στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και να καταγγείλει την πολιτικοποίηση της ισπανικής δικαιοσύνης”.

Ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης ​​Δεκεμβρίου, ζητώντας “τη θέση της ισπανικής κυβέρνησης”. “Θέλω σαφή δέσμευση από το κράτος”, ανέφερε.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι  “είμαστε οι ισχυρότεροι στον τομέα της δημοκρατίας” και πως “δεν θέλουμε να κερδίσουμε με τη χρήση βίας”.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα τόνισε ότι ο Πουζδεμόντ δεν είχε ουδεμία επαφή με στελέχη της Κομισιόν και πως η θέση της ΕΕ για το θέμα παραμένει η ίδια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic