27/10/2017 19:52

Κορέα και Ιαπωνία επισκέπτεται Δευτέρα και Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα επισκεφθεί την Ιαπωνία τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Shinzo Abe τον Υπουργός Εξωτερικών Taro Kono και τον Υπουργό Άμυνας Itsunori Onodera, εν μέσω των συνεχιζόμενων απειλών της ΛΔΚ στην περιοχή.

Στις 30 Οκτωβρίου, ο Γενικός Γραμματέας θα συμμετάσχει σε συζήτηση με ειδικούς ασφαλείας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα για την Ειρήνη Sasakawa. Στις 31 Οκτωβρίου, ο J.Stoltenberg θα επισκεφθεί τη βάση των Ναυτικών Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας στη Υokosuka. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο J.Stoltenberg θα εκφωνήσει ομιλία στον Ιαπωνικό Εθνικό Όμιλο Τύπου στο Τόκιο.

Επιπλέον ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg θα βρεθεί τις επόμενες δύο μέρες στη Νότια Κορέα και θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Moon Jae-in, καθώς και με την Υπουργό Εξωτερικών, Kang Kyung-wha. Ο Γενικός Γραμματέας και η Υπουργός Εξωτερικών θα υπογράψουν σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Δημοκρατίας της Κορέας. Την 1η Νοεμβρίου, ο J.Stoltenberg θα συμμετάσχει σε τελετή τοποθέτησης στεφάνων στο Εθνικό Νεκροταφείο.

Την επομένη, στις 2 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τη Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) και αργότερα την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με εμπειρογνώμονες ασφαλείας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών της ASAN.

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή, το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC), υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέα του NATO, Rose Gottemoeller, συνοδευόμενη από εκπροσώπους των συνεισφερόντων χωρών που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ, θα επισκεφθεί την KFOR. Η κ. Gottemoeller μαζί με τους Πρέσβεις και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής, στρατηγό Petr Pavel, θα παρευρεθούν σε μια συνάντηση με τον στρατηγό Giovanni Fungo της COMKFOR, τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου και τα διεθνή ιδρύματα που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο. Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Hashim Thaci, τον Ramush Haradinaj και τον Dalibor Jevtic.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: