26/10/2017 10:00

Ζητά εξουσίες η Τροχαία για να κατακρατεί οχήματα σε περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων παραβάσεων

Εξουσίες για να λαμβάνει δραστικά μέτρα ζητεί η Τροχαία μέσω της εισήγησης που έχει υποβάλει για κατακράτηση των οχημάτων αλλά και στέρηση της άδειας οδήγησης, όταν οι οδηγοί εμπλέκονται σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις. Εισήγηση που εξετάζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της αύξησης των ποινών σε τροχαίες παραβάσεις. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος, για τη ριζική αύξηση των ποινών σε τροχαίες παραβάσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ήδη από τις αρχές του έτους έχει ετοιμάσει μελέτη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις των αρμόδιων αρχών για την κατάθεση νομοσχεδίου στη βουλή.

 

Το Τμήμα Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας που συμφώνησε με την αύξηση των ποινών για σοβαρά παραπτώματα των οδηγών, εισηγήθηκε όπως: Για τα αδικήματα της υπερβολικής ταχύτητας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και της επικίνδυνης οδήγησης (σ’ αυτά δηλαδή που οφείλονται οι θάνατοι σε τροχαίες οδικές συγκρούσεις), να δοθεί στους αστυνομικούς το δικαίωμα να κατακρατούν το όχημα ενός παραβάτη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή να έχουν το δικαίωμα να του στερούν την άδεια.

Για την τελευταία εισήγηση, υπάρχουν αντιδράσεις και αναμένεται να ξεκαθαρίσει όταν το θέμα φτάσει στη Βουλή. Ωστόσο, η κατακράτηση του οχήματος ενός οδηγού που δεν σέβεται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μάλιστα προβαίνει σε παραβάσεις που μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο στους δρόμους, είναι για την Τροχαία αναγκαίο για να μειωθούν τα θύματα.

Tags: