23/10/2017 09:19

Τρία τμήματα της Αστυνομίας σε συνεργασία με δύο κρατικές υπηρεσίες έστησαν επιχείρηση στη Λευκωσία

Μεγάλη επιχείρηση με σκοπό τον έλεγχο και την πρόληψη της εγκληματικότητας, διενήργησε χθες το απόγευμα στη Λευκωσία, η Αστυνομία, σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Στην επιχείρηση, που διενεργήθηκε μεταξύ των ωρών 1μ.μ. και 7μ.μ. χθες, έλαβαν μέρος από πλευράς Αστυνομίας, ο ΟΠΕ Λευκωσίας, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λευκωσίας, η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λευκωσίας) και η Μηχανοκίνητη Αντιοχλαγωγική Ομάδα Λευκωσίας, ενώ συμμετείχαν επίσης λειτουργοί του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε διάφορα υποστατικά της πρωτεύουσας, από τις οποίες προέκυψαν συνολικά 25 καταγγελίες.

Τα μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, προέβησαν συνολικά σε εννέα καταγγελίες, οι οποίες αφορούσαν διάφορα αδικήματα όπως κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, παραβάσεις του περί μεγαφώνων Νόμου και παραβάσεις του Νόμου περί Ιδιωτικών Γραφείων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, προχώρησαν σε οκτώ καταγγελίες, που αφορούσαν υποθέσεις αδήλωτης εργασίας, ενώ οι λειτουργοί του ΚΟΤ, προέβησαν σε άλλες οκτώ καταγγελίες για παραβάσεις του Νόμου περί Κέντρων Αναψυχής.

Επίσης, από την ΥΑΜ Λευκωσίας, διενεργήθηκαν συνολικά 155 έλεγχοι προσώπων, από τους οποίους προέκυψαν τέσσερις συλλήψεις προσώπων, για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: