23/10/2017 08:34

Επαφές Υπουργού Μεταφορών στη Νέα Υόρκη

Επαφές με Αμερικανούς επιχειρηματικούς και ναυτιλιακούς παράγοντες είχε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου Μάριος Δημητριάδης.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους της εταιρείας ασφάλισης ναύλων American P&I Club, που δραστηριοποιείται στην Κύπρου, τους εφοπλιστές Γιώργο Λογοθέτη (Libra Group) και Μάρκο Μαρινάκη (Marinakis Chartering).

Το βράδυ της Παρασκευής παρευρέθηκε και χαιρέτισε εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο 69ο Ετήσιο Δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το επιμελητήριο απένειμε την τιμητική διάκριση «Προσωπικότητας της Χρονιάς 2017» στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers.

«Στην Κύπρο είναι τιμή μας να έχουμε μαζί μας τον Πόλυ Χατζηιωάννου, ο οποίος ζει στο νησί μας Είναι άτομο με ισχυρές αρχές, επιτυχημένος επιχειρηματίας και πάνω απ’ όλα ένας καλός άνθρωπος», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του μιλώντας για τον τιμώμενο, ο Μάριος Δημητριάδης.

Τον Πόλυ Χατζηιωάννου παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Εφοπλιστών Ανδρέας Χατζηγιάννης, χαρακτηρίζοντάς τον «παράδειγμα επιτυχημένου άνδρα, που τον διέπει η δημιουργικότητα και το ακούραστο πνεύμα, συνδυαζόμενα με την ευγένεια και την ταπεινοφροσύνη που τον διακρίνουν».

Ο κ. Χατζηγιάννης εγκωμίασε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, προωθώντας σύσφιξη των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, μαζί και των αντιστοίχων κοινοτήτων τους.

«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι φυσικοί σύμμαχοι, συνδεόμενοι με αμοιβαίο σεβασμό και συμφέρον, από τον καιρό που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους. Δεσμοί που παρέμειναν άρρηκτοι στους δύο παγκόσμιους πόλεμους και μέχρι σήμερα. Είναι δεσμευμένες στις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας», είπε.

Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νάνσι Παπαϊωάννου είπε για τον κ. Χατζηιωάννου ότι νοιάζεται βαθιά για τη χώρα του την Κύπρο, ενώ βοηθά σημαντικό το Ανακουφιστικό Ίδρυμα «Γαλιλαία» για άτομα που πάσχουν από ανίατα νοσήματα, κάνοντας τη διαφορά στις ζωές τους. Το Ίδρυμα Γαλιλαία ήταν ο αποδέκτης των εσόδων της επιτυχημένης εκδήλωσης και εκτάκτου εράνου που έλαβε χώρα την ίδια στιγμή.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηιωάννου είπε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers εισήχθη πριν 10 χρόνια εισήγαγε στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης «και παρότι δεν είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, είναι σίγουρα από τις καλύτερες. Και αντιπροσωπεύει στις ΗΠΑ την πατρίδα μας».

Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ως έθνος υπερήφανοι για τη γλώσσα, τη θρησκεία και τις παραδόσεις μας, ξεχωρίζοντας από τους άλλους στον πολύπλοκο αυτό κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: