21/10/2017 16:45

Τις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης

Τις τέσσερις βασικές προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βασίζεται στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας ενώ για το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους χωρίς καμία έκπτωση.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε καθοριστικούς για το μέλλον της Ε.Ε τους επόμενους μήνες και τόνισε πως η Ελλάδα σε αυτή τη συζήτηση πρέπει να είναι παρούσα ως ισότιμος συνομιλητής.

«Είναι αυτονόητο, ότι όσο καλύτερη είναι η κατάσταση της χώρας, τόσο ισχυρότερη θα είναι η φωνή της. Γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολιτική απάτη ή αυταπάτη. Οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ η Ελλάδα δεν αποκόμισε κανένα χειροπιαστό όφελος, σημειώνοντας ότι χάθηκε μια καλή ευκαιρία σε μια ευνοϊκή συγκυρία. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαίρεση μερικά λόγια τυπικής διπλωματικής αβρότητας, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο χειροπιαστό όφελος. Ούτε στις επενδύσεις. Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας. Ακόμα και στο θέμα της αναγκαίας αναβάθμισης των πολεμικών μας αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρειαστεί αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική εκδοχή του τι θα συμβεί», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: