19/10/2017 09:15

Βρήκες και εσύ κλήση στο κινητό σου από χώρες όπως η Αλγερία, το Κονγκό και άλλες; Όσα πρέπει να ξέρεις

Ένα – ένα κτυπούν τα κινητά τηλέφωνα των Κύπριων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας τις τελευταίες μέρες από χώρες όπως η Βραζιλία, το Κόνγκο, η Αλγερία και άλλες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ένας νέος τρόπος εξαπάτησης του καταναλωτή φαίνεται να βρέθηκε από επιτήδειους οι οποίοι σκοπό έχουν να παραφουσκώσουν τον τηλεφωνικό λογαριασμό συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Τις τελευταίες μέρες οι επιτήδειοι αυτοί έβαλαν στόχο την Κύπρο.

Πως λειτουργούν; 

Στις πλείστες των περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων έχουν αναφέρει ότι δέχθηκαν βραδινή κλήση από χώρες όπως αυτές που αναφέρουμε πιο πάνω. Όταν απάντησαν στην κλήση η γραμμή έκλεισε.

Ο σκοπός της “αναπάντητης”

Σκοπός της κλήσης είναι να κινήσει την περιέργεια στον κάτοχο του κινητού. Αν κάποιος καλέσει πίσω τον αριθμό που του έκανε αναπάντητη, τότε η χρέωση στον λογαριασμό του είναι τόση, που στο τέλος του μήνα μπορεί και να διπλασιάσει το συνηθισμένο ποσό το οποίο πληρώνει.

Πως αντιδράμε; 

Αν δεχθούμε μια τέτοια κλήση και είμαστε βέβαιοι ότι με την χώρα αυτή δεν έχουμε κάποιο πρόσωπο με το οποίο μιλάμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να καλέσουμε τον αριθμό πίσω. Αν πάλι καλέσαμε πίσω, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία που μας παρέχει την κινητή τηλεφωνία και να ρωτήσουμε λεπτομέρειες για τον αριθμό αυτό, καθώς και την χρέωση. Αν ο παροχέας κινητής τηλεφωνίας μας ενημερώσει ότι υπάρχει επαυξημένη χρέωση, τότε οφείλουμε να καταγγείλουμε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Ερώτημα

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πως μπορούν να προστατεύσουν τους καταναλωτές από τέτοια περιστατικά που το μόνο που αποσκοπούν είναι την υφαρπαγή χρημάτων από τους καταναλωτές και μάλιστα με αθέμιτο τρόπο;

 

Tags:
Cheap Website Traffic