09/10/2017 12:25

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 έναρξη ακροαματικής διαδικασίας για τους εμπρησμούς πρακτορείων στοιχημάτων

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 αναμένεται να αρχίσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Λάζαρος Φιλίππου, 39 ετών από τη Λάρνακα για υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων και άλλων υποστατικών. 

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από το 2012 μέχρι το 2014 στη Λάρνακα, στην Αραδίππου και στο Λιοπέτρι.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο Φιλίππου αρνήθηκε τις εννέα κατηγορίες που του απήγγειλε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής και αφορούν κακόβουλες πυρκαγιές σε πρακτορεία στοιχημάτων, μπιραρία και αυτοκίνητο, συνωμοσία για απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, τοποθέτηση εκρηκτικών υλών και συνωμοσία για πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και το Κακουργιοδικείο όρισε την σημερινή ημέρα για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε όπως του δοθούν από την Κατηγορούσα Αρχή έγγραφα τα οποία θεωρεί ότι είναι μαρτυρικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 15η Ιανουαρίου 2018 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα δηλαδή εγγύηση ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ το όνομα του είναι καταχωρημένο στο κατάλογο ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic