15/09/2017 13:42

Επιστολή Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων στον ΥΠΟΙΚ – Επαναφέρουν το θέμα των αποζημιώσεων

Επανέρχεται στο θέμα της καταβολής αποζημίωσης στα μέλη του ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν ζητά εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του ποσού.

Στην επιστολή με την οποία αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού στο ΡΙΚ και πιο συγκεκριμένα στην αναφορά ότι «η ζημιά των θυμάτων των αποφάσεων της κυβέρνησής σας ανέρχεται σε €9 δις», ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι θεωρεί το ποσό αυτό διογκωμένο, προσθέτοντας πως το ολικό ποσό των αξιογράφων ανέρχεται σε €1,189 δις.

«Το ποσό αυτό είναι πολύ πιο χαμηλό όσον αφορά τα μέλη μας, στα οποία περιλαμβάνονται μόνο ιδιώτες (ούτε επαγγελματίες, ούτε θεσμικοί)» συμπληρώνει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι οι οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 9.9.14 δεν προνοούσαν για εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του ποσού. «Αυτή είναι και η δική μας θέση. Θέλουμε ένα ποσό τώρα, και μέχρι να πάρουμε όλα μας τα χρήματα, να έχουμε κάποιο εισόδημα για να συντηρούμε την οικογένειά μας. Οι οδηγίες του Προέδρου μιλούσαν για 3%» προσθέτει.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες άλλαξαν από τότε που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σάς έδωσε τις πιο πάνω οδηγίες. Γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την παρούσα ή με μελλοντική κυβέρνηση, το θέμα των αποζημιώσεών μας, με βάση τα σημερινά δεδομένα (θετικά και αρνητικά)» καταλήγει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic