25/08/2017 13:39

Ο Γιαννάκης Ομήρου καλεί την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα για την ασφαλή φύλαξη του «λεωφορείου της αντίστασης»

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, καλεί την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα για την ασφαλή φύλαξη και συντήρηση σε κατάλληλο χώρο του «λεωφορείου της αντίστασης», για να εκτίθεται και να θυμίζει μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες σε βάρος του Κυπριακού λαού, αλλά και την ηρωική αντίσταση που προβλήθηκε από αντιστασιακούς αγωνιστές, πολλοί από τους οποίους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, ο κ. Ομήρου αναφέρει πως το «λεωφορείο της αντίστασης», ένα εμβληματικό όχημα, το οποίο στις 15 Ιουλίου 1974 χρησιμοποιήθηκε από την οργανωμένη αντίσταση, για μεταφορά ενόπλων Παφίων στη Λεμεσό, για καταστολή του πραξικοπήματος, έχει εγκαταλειφθεί σύμφωνα με καταγγελία, στη βιομηχανική περιοχή Πάφου.

«Προφανώς για να αφεθεί να καταστραφεί από την φθορά του χρόνου, και να σταματήσει να θυμίζει μια λαμπρή στιγμή ηρωισμού για υπεράσπιση της Δημοκρατίας», αναφέρει.

Όπως σημειώνει «επειδή με βάση Νόμο της Πολιτείας (Νόμος 24 (Ι) του 2001) το κράτος έχει υποχρέωση να αποδίδει τιμές στην αντίσταση κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και να συντηρεί την ιστορική μνήμη με μνημεία σε κατάλληλους χώρους, καλώ την Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα για την ασφαλή φύλαξη και συντήρηση σε κατάλληλο χώρο του λεωφορείου αυτού, για να εκτίθεται και να θυμίζει μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες σε βάρος του Κυπριακού λαού».

Tags: