31/07/2017 22:34

Σε εξέλιξη εκστρατεία της Αστυνομίας για χρήση κινητού κατά την οδήγηση και παραβίαση των φώτων τροχαίας

Η Αστυνομία συνεχίζει αυτή την εβδομάδα τις προσπάθειες για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποιώντας από σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 6 Αυγούστου, παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και της παραβίασης των φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, λόγω της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια, αποτελεί ένα από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύγχρονες έρευνες καταδεικνύουν ότι ποσοστό από 10% μέχρι 30% όλων των οδικών τροχαίων συγκρούσεων έχει ως αιτία πρόκλησης την απόσπαση της προσοχής ενεχόμενων οδηγών.

Παράλληλα, αναφέρεται, παραβιάσεις φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας, συμπεριλαμβανομένων και φωτεινών σηματοδοτών για πεζούς και ποδηλατιστές, συνιστούν άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων.

Η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση για πάταξη των δύο αυτών φαινομένων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic