24/07/2017 14:33

Η Microsoft τερματίζει τη λειτουργία του Paint μετά απο 32 χρόνια

Η Microsoft προετοιμάζεται να τερματίσει το πρόγραμμα Paint.

Η εταιρεία έχει αποκαλύψει ότι η εφαρμογή επεξεργασίας γραφικών δεν είναι πλέον “σε ενεργή ανάπτυξη” και μπορεί να αφαιρεθεί από τα Windows συνολικά.


Το πρόγραμμα
Paint εισήχθη το 1985 και έχει χαρακτηριστεί σε κάθε έκδοση του λειτουργικού συστήματος υπολογιστών της Microsoft.
Παρόλο που δεν ήταν ποτέ το πιο ικανό πρόγραμμα, ήταν εύκολο στη χρήση και εξοικειωμένο με εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους το χρησιμοποίησαν ως την κύρια πηγή ψηφιακής διασκέδασης πριν προχωρήσουν στο διαδίκτυο.

Η εταιρία έχει δημοσιεύσει ένα έγγραφο υποστήριξης που περιλαμβάνει έναν αριθμό λειτουργιών των Windows που έχουν οριστεί να τερματιστούν.

“Οι ακόλουθες λειτουργίες και δυνατότητες στην ενημερωμένη έκδοση Windows 10 Fall Creators Update είτε θα αφαιρούνται από το προϊόν της τρέχουσας έκδοσης (” Removed “) είτε δεν θα βρίσκονται σε ενεργή ανάπτυξη και ενδέχεται να καταργηθούν σε μελλοντικές εκδόσεις (” Deprecated “),” λέει η Microsoft .

“Αυτή η λίστα προορίζεται να βοηθήσει τους πελάτες να εξετάσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις και απολύσεις για τα σχέδια τους.”

Το πρόγραμμα Paint θα είναι η μεγαλύτερη απώλεια μακράν, αν και θα μπορούσε ακόμα να επιβιώσει, όπως λέει η Microsoft “η λίστα μπορεί να αλλάξει και μπορεί να μην περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά και λειτουργίες”.

Πηγή: Independent.co.uk

Tags: