21/07/2017 15:41

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ από πλατφόρμα Τ/κ που ζητούν σχέδιο Β

Η πλατφόρμα «δικαιοσύνη για τους Τ/κ», που έχει δημιουργηθεί από την ένωση Τ/κ του εξωτερικού (ATCA) και την ένωση Τ/κ Βρετανίας (BTCA), επέδωσε σήμερα το πρωί σε αρμόδιους των ΗΕ επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ενώ ανήρτησαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου συναντήθηκαν με τους αξιωματούχους των ΗΕ, πανό που έγραφε στα αγγλικά «Enough is Enough».

Στην επιστολή, την οποία επέδωσαν δύο μέλη της πλατφόρμας, ο Κερέμ Χασάν και η Χατιτζιέ Κεριμγκίλ, ζητείται από τον Αντόνιο Γκουτέρες να εξηγήσει γιατί κατέληξε σε αποτυχία η διαδικασία στο Κραν Μοντανά και προστίθεται ότι ο τ/κ «λαός» δεν στηρίζει διαδικασίες ανοικτού τέλους. Επειδή οι προσπάθειες για μια ομοσπονδιακή λύση έμειναν χωρίς αποτέλεσμα ζητείται επίσης από τα ΗΕ να θέσουν στην ατζέντα τους ένα σχέδιο Β, εναλλακτικά μοντέλα λύσης ακόμα και τη λύση δύο κρατών.

Ζητείται επίσης η άρση των «εμπάργκο» κατά των Τ/κ και καλούν τον ΓΓ να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, την επιστολή στηρίζει και η ένωση Βρετανών κατοίκων (British Residents Society, BRS) που μένουν στα κατεχόμενα, εκπρόσωπος της οποίας ο Πίτερ Γουίλκινς δήλωσε επίσης στο ίδιο οδόφραγμα ότι ζητούν από τον ΓΓ την άρση των «εμπάργκο» και αναμένουν όπως κρατήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει στους Τ/κ πριν το δημοψήφισμα του 2004.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: