06/07/2017 14:23

Κλήση στο αυτόνομο όχημα της Baidu ενδέχεται να κόψει η Τροχαία του Πεκίνου

Η τροχαία του Πεκίνου έκανε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει την ανεξέλεγκτη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους της πόλης.

Λίγο νωρίτερα, το Baidu, o κινέζικος κολοσσός του Διαδικτύου, είχε προβάλλει βίντεο στο οποίο ο επικεφαλής του, Ρόμπιν Λι, επιβαίνει στο πρώτο αυτόνομο όχημά του κάνοντας το γύρο της πόλης από τον δακτύλιο της 5ης Περιφερειακής Λεωφόρου του Πεκίνου.

[ot-video]

[/ot-video]

Το βίντεο από την βόλτα του Ρόμπιν Λι στο περιφερειακό του Πεκίνου προβλήθηκε σε μια γιγαντοοθόνη κατά τη διάρκεια συνεδρίου της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη, σε ζωντανή συνδιάσκεψη με τα μέλη της ομάδας για το self driving car. Το βίντεο δημοσιεύεται από το γερμανικό Ruptly και δεν υπάρχει στο κανάλι του Baidu Research στο YouTube.

Το βίντεο διαδόθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων και τράβηξε την προσοχή της τροχαίας, η οποία τώρα το εξετάζει, απουσία σαφών κανόνων που θα διέπουν την κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό.

Η τροχαία πάντως δηλώνει υπέρ της καινοτομίας, εντούτοις εξετάζει την πιθανή παραβίαση του ισχύοντος κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Το Baidu, που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στη διαδικτυακή αναζήτηση στην Κίνα, έχει ξεκινήσει πρότζεκτ για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων από το 2013 και πρόσφατα υποστήριξε ότι θα είναι σε θέση να αρχίσει την μαζική παραγωγή το 2019.

Πηγή: in.gr

Tags: