06/07/2017 15:07

6 μύθοι για τη γυναικεία σεξουαλικότητα

Το ότι η γυναίκα αντιμετωπίζει διαφορετικά το σεξ από τον άνδρα, είναι πάντως ο μεγαλύτερος μύθος από όλους, σύμφωνα με έρευνα της Huffinghton Post

  • Η μονογαμία είναι πιο εύκολη για τις γυναίκες: Να σχολιάσω εδώ τις δεκάδες έρευνες που αποκαλύπτουν πως οι γυναίκες απατούν περισσότερο από τους άντρες ή είναι μάταιο;
  • Οι γυναίκες δε επιθυμούν το σεξ όσο οι άντρες: Δυστυχώς, η κοινωνία μας δε θα αποδεχθεί εύκολα πως μια γυναίκα μπορεί να έχει ίση ή και μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία από έναν άνδρα.
  • Δεν είμαστε «οπτικοί τύποι»: Μπορεί το ποσοστό των γυναικών που απολαμβάνουν την πορνογραφία να είναι μικρότερο από αυτό των ανδρών, όμως οι ουσίες και οι ορμόνες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και των δύο φύλων είναι ακριβώς οι ίδιες. Και εδώ τα στερεότυπα της κοινωνίας είναι «υπεύθυνα» για το πώς μία γυναίκα αντιμετωπίζει το θέμα.
  • Οι γυναίκες ερεθίζονται πιο δύσκολα: Και τα δύο φύλα θέλουν περίπου δέκα λεπτά προκαταρκτικών για να ερεθιστούν.
  • Η λίμπιντο των γυναικών αυξάνεται με τα χρόνια: Εδώ ξέχνα την κοινωνία και κατηγόρησε την τηλεόραση. Οι σέξι 40αρες δεν είναι ακριβώς η πλειοψηφία. Εκτός αν βλέπεις αμερικάνικα reality.
  • Ο οργασμός κάνει τις γυναίκες να ερωτευτούν- είναι ορμονικό:  Η οξυτοκίνη – η ορμόνη που εκκρίνεται με τον οργασμό- υπάρχει και στα δύο φύλλα. Έτσι το…αποτέλεσμα ενός οργασμού δεν διαφέρει με το φύλο.

Τι μας διδάσκει αυτό το άρθρο; Ότι οι λειτουργίες του σώματος και του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι οι ίδιες, είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα. Αυτό που αλλάζει είναι το κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί την γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση.

Οι γυναίκες απολαμβάνουν την ερωτική επαφή όσο οι άντρες και δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό. Άλλωστε οι άνθρωποι κάνουν σεξ από ευχαρίστηση και όχι από ανάγκη αναπαραγωγής όπως τα άλλα είδη. Άρα γιατί μία γυναίκα να αισθάνεται ένοχη να δει πορνό, να κάνει one night stand ή να μένει σε μία σχέση για το σεξ. Στους άνδρες τα παραπάνω είναι κάτι περισσότερο από αυτονόητα ενώ οι γυναίκες πρέπει να παλέψουμε απλά για την αποδοχή τους.

gamos.gr

Tags: