04/07/2017 16:48

Ξεκινά από αύριο η έκδοση μεταφρασμένων απολυτηρίων από τα σχολεία σε έξι γλώσσες

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπενθυμίζει ότι από αύριο Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, ξεκινά η έκδοση μεταφρασμένων απολυτηρίων απευθείας από τις σχολικές μονάδες, στις ακόλουθες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ολλανδικά και βουλγαρικά.

Η έκδοση απολυτηρίων σε ξένη γλώσσα είναι μια νέα υπηρεσία, η οποία θα προσφέρεται στους πολίτες για πρώτη φορά από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η δυνατότητα έκδοσης του απολυτήριου Λυκείου, μέσω των σχολικών μονάδων σε ξένες γλώσσες, καλύπτει επίσης και αποφοίτους του Ενιαίου Λυκείου. Ως εκ τούτου, η έκδοση απολυτηρίων σε μετάφραση καλύπτει πολίτες, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από το Ενιαίο Λύκειο τον Ιούνιο 2006 και μετά.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες και απόφοιτοι μπορούν να απευθύνονται πλέον στο σχολείο αποφοίτησής τους, για έκδοση απολυτήριου σε μετάφραση. Στη συνέχεια, θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στα Επαρχιακά Γραφεία Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης τους για επικύρωση της υπογραφής του Διευθυντή του σχολείου.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος προσκομίζει, για την έκδοση, φωτογραφία, η οποία επικολλάται στο αντίγραφο. Στην περίπτωση που το αντίγραφο το ζητά ο γονέας/κηδεμόνας/εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του αποφοίτου, η φωτογραφία πρέπει να είναι πιστοποιημένη.

Η νέα πολιτική έρχεται να διευκολύνει τους πολίτες και να τους απαλλάξει από άσκοπες μετακινήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι, από αύριο, θα πρέπει να απευθύνονται στο σχολείο αποφοίτησής τους, ώστε να εκδίδεται το απολυτήριο σε μετάφραση γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών 

Tags: